Zatvorimo deponiju Smiljevići

Mi smo članovi sekcije "CIVITAS" iz O.Š."Umihana Čuvidina", Sarajevo. Na osnovu projekta "Građanin" koji trenutno radimo, izabrali smo problem "Deponija Smiljevići". Tokom istraživanja o ovome problemu prethodnih par mjeseci, došli smo saznanja da preko 60.000 ljudi svakodnevno imaju veliki rizik obolijevanja od raznih bolesti. Postoje zakoni u vezi deponije i pravilnog odlaganja otpada, no se oni ne poštuju a osobe ni institucije zadužene za deponiju se ne pridržavaju zakona. Institucijske vlasti ovaj problem ne smatraju toliko ozbiljnim i ne poduzimaju nikakve mjere da bi se javnost educirala niti rade bilo šta kako bi se ovaj problem riješio. Želimo educirati ljude oko nas, prvenstveno mlađe pa zatim i njihove roditelje o opasnosti ovog problema, jer on zasigurno nije nebitan i zanemariv. Naši životi ovise o tome. Život svakog pojedinca je jednako važan, ne dozvolimo da se nečiji život ugrozi ili završi zbog naše i tuđe nepažnje. Zahtjevamo zatvaranje deponije, s obzirom da su nadležni organi rekli da imaju potreban novac ali da čekaju odobrenje. Ne želimo da čekamo, svaki trenutak je bitan.


Sekcija "Civitas", O.Š."Umihana Čuvidina", Sarajevo    Kontaktirajte pokretača peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem, ovlašćujem Sekcija "Civitas", O.Š."Umihana Čuvidina", Sarajevo da preda moj potpis onima koji imaju moć po tom pitanju.


ILI

Primit ćete e-mail s poveznicom kako biste potvrdili svoj potpis. Kako bi bili sigurni da primate naše e-mailove, molimo dodajte info@peticija24.com u svoj adresar ili popis sigurnih pošiljatelja.

Molimo uzmite u obzir da ne možete potvrditi svoj potpis odgovarajući na ovu poruku.
Plaćeno oglašavanje

Oglasit ćemo ovu peticiju kod 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook