Emisiju "Normalan život" vratite u normalan termin

 

U Republici Hrvatskoj je prema statističkim podacima oko 11.5 posto osoba s invaliditetom, ako tome pridružimo njihove bližnje i građane koji su na bilo koji način uključeni u njihove živote tada govorimo o više od 25 posto građana RH koji moraju i kroz programe javne televizije dobiti potrebnu vidljivost i jednaki pristup. Naglašavamo da brojne osobe s invaliditetom i njihove obitelji žive u ruralnim, otočkim i drugim izoliranim područjima i vrlo često su im nedostupne informacije iz drugih izvora.

 

 

 

TRAŽIMO DA SE JEDINA SPECIJALIZIRANA EMISIJA ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU NA JAVNOJ TELEVIZIJI HRT-u, EMISIJA " NORMALAN ŽIVOT " PREMJESTI U VEČERNJI TERMIN NA 1.PROGRAM HRT-a, TE DA SE OMOGUĆI PRIKAZIVANJE UŽIVO KAKO BI OSOBE S INVALIDITETOM IMALE MOGUĆNOST DIREKTNOG UKLJUČIVANJA ,A SVE U CILJU INFORMIRANJA OSOBA S INVALIDITETOM , NJIHOVIH OBITELJI I ŠIRE JAVNOSTI !POZIVAMO GRAĐANE REPUBLIKE HRVATSKE DA POTPIŠU  ON-LINE PETICIJU .

 

Istu ćemo nakon zaključenja, proslijediti:- Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije,

- Hrvatskoj radio televiziji,

- Glavnom ravnatelju HRT-a,

- Ravnateljstvu HRT-a

- Nadzornom odboru HRT-aZagovarajući pravo osoba s invaliditetom na specijaliziranu emisiju koja će programski biti oblikovana na način koji odgovara najvećem broju osoba s različitom vrstama invaliditeta Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je u listopadu 2012. godine uputila upozorenje i preporuku Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije, Hrvatskoj radio televiziji, Glavnom ravnatelju HRT-a, Ravnateljstvu HRT-a i Nadzornom odboru HRT-a vezano uz osobe s invaliditetom u programu javne televizije zahtijevajući da se emisiji "Normalan život" osigura gledaniji termin i veća minutaža.

Unatoč poslanoj preporuci koja je tada uvažena (više na www.posi.hrpod Izvješće o radu Ureda za 2012. godinu u dijelu Pravo na pristup informacijama) vidljivo je kako i dalje postoji nedovoljno uvažavanje potreba osoba s invaliditetom,a emisija je stavljena u rani jutarnji termin subotom kad je i glednost manja . Sakrivanjem informacija i prikazivanje te populacije i njihovih problema nevidljivom vrši se diskriminacija osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji !

Potpišite peticiju i dijelite dalje !

Hvala  Vam na sudjelovanju i podršci !!!


Građanska inicijativa"Pomozimo djeci s invaliditetom "    Kontaktirajte autora peticije


OR

Your email address will not be published on our site. However, the author of the petition will see all the information you provide on this form.

You will receive an email with a link to confirm your signature. Please check your inbox (and spam folder).
Facebook