PETICIJA - Nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe u RH

PETICIJA - Nastavak rada Hitne helikopterske medicinske službe u RH / Obavijesti / Izvještaj sa sastanka u Zagrebu / Komentari


Gost

#1

2016-01-22 09:57

Hvala što ste pokrenuli peticiju. Vjerujem da će vrlo brzo biti propust riješen, te helikoperska služba biti naualisi svim otočanima.
Nenad Komušar

Gost

#2

2016-01-22 10:45

Jako dobro odradjujes logistiku i sve sto je potrebno. Sjeti se, sada se stvar treba dogurati do kraja. Ne stati! To mozes i moras!

Gost

#3

2016-01-22 15:33

Poštovana gđo Mirta,

da bi se nastavilo sa kvalitetnom helikopterskom službom vrlo je važno napraviti sljedeće stvari:

poštovati procedure EASA,što bi u našem slučaju značilo izgradnju helikopterskih pristaništa po istim standardima,kako na otocima tako i na obali.Zatim je važno obučiti potrebit broj tehničara,inžinjera i pilota sukladno propisima i pravilima EASA,naravno sa važećim crtifikatima da svoje djelatnosti mogu obavljat bilo gdje u EU.
Kada ispunimo ove uvjete tek onda možemo pričati o hitnom medicinskom prijevozu te traganju i spašavanju. Te službe trebaju i moraju biti civilne,jer jedino tako možemo očekivati novac od EU tj. fondova EU,te civilne službe mogu naplatiti svoja ne baš mala potraživanja i te službe imaju svoje osiguranje.Vojne službe to nemaju,niti se mogu naplatiti. No to nije jedini problem u RH.

Gost

#4

2016-01-22 22:48

Svi moji i ja smo rođeni Zagrebčani i nemamo veze sa otocima ali znamo što je hitna medicinska pomoć koja spašava živote na vrijeme i daje sigurnost ljudima, pogotovo odvojenim od prometne infrastrukture, i stvarno bi bilo nehumano i bez mozga da se ukine takav vid pomoći.
U nadi da će takva medicinska služba i dalje obavljti svoju, prvenstveno, humanu djelatnost, srdačno vas pozdravljam!
Zdenko Veverec