Zahtjev Ministarstvu Financija za ukidanjem nepotrebnih obrazaca

Zahtjev Ministarstvu Financija za ukidanjem nepotrebnih obrazaca / Obavijesti / Sastanak u Ministarstvu Gospodarstva / Komentari


Gost

#1

2017-03-21 09:06

Moli bih na sastanku da započnete temu promjene rokova JOPPD obrasca. Suludo je da za neke naše klijente moramo slati obrazac i 5 put mjesečno. Ukoliko je obrazac uveden koji je problem da se sve isplate evidentiraju i pošalju jednom mjesečno? A ne svaki puta kod isplate plaće ili dobiti. Kome to služi i zašto?

Gost

#2 Re:

2017-03-21 10:16

#1: -  

 


Gost

#3

2017-03-21 12:09

U tursko vrijeme Sultan je slao na teren "Haračlije" da ubiru poreze. Tko plati porez bio je biti miran i zaštićen od države.
Danas država od poduzetnik traži ne samo da joj se plate svi mogući i nemogući porezi nego još 547 para-fiskalnih nameta.
Ali ne samo to nego da "bijedni poduzetnik" pri tome sam popuni na stotine i tisuće različitih obrazaca, da si sam obračuna zatezne kamate ako to nije na vrijeme napravio itd,
S obzirom da nas za sada država kažnjava samo finacijski (i zatvorom) a državni službenici onako s visoka dijele verbalne uvrede i ukore, čudi me da država ne propiše i fizičke metode "samokažnjavanja poduzetnika" za počinjene propuste proceduralne i druge prirode. S obzirom da se poduzetnici blago ili nikako ne žale pretpostavljam da bi pristali i na "samobičevanje" ako naprave kakvu proceduralnu pogrešku.
Pa evo sugeriram Ministru da izradi i službeno izdanje biča za samokažnjavanje poduzetnika. Javna nabava za izradu tisuća takvih bičeva neće biti potrebna. Ma tko će se žaliti...

Gost

#4 Re:

2017-03-21 13:22

#1: -  

 U potpunosti se slažem sa navedenim....

 


Gost

#5

2017-03-21 14:37

SNU obrazac je jedna velika glupost,a najvise zbog toga sto se niti vecina nemogu zatvoriti,pogotovo kamate koje su placene npr.za MIO II STUP.Nikako nije napravljeno,a poruke konstantno dolaze da su nepovezane uplate.
Andreja

#6

2017-03-21 19:59

Poštovani ,

ajmo se sada usredotočiti na trenutno najveći problem zbog kojeg je pokrenuta ova peticija : PD-IPO  ;

ne otvarajući  zasad  i ostale teme i probleme knjigovođa ( Joppd, SNU i itd, jer toga ima hrpa),

jer vjerujem da će u Ministarstvu odvojiti minimalno vrijeme za prihvat dokumentacije i dokaza

sa obrazloženjima za ukidanje istog.

Po meni je sporna  primjena OPZ čl. 49. pri popunjavanju obrasca PD-IPO, koji definicijom zadire u privatne podatke obitelji  poduzetnika . Treba razmotriti  eventualnu neusklađenost sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, korištenja  podataka  uže i šire obitelji poduzetnika , osobni podaci obitelji poduzetnika se ne vode u zbirci podataka tvrtke, te otkud knjigovođama  dopuštenje obitelji poduzetnika da se koriste osobni podaci obitelji do 4 koljena  u popunjavanju Obrasca  od strane knjigovodstvenog servisa.

Definitivno , takvo zadiranje u privatnost podataka obitelji poduzetnika  je posao poreznog organa  u slučaju sumnje za namještanja međusobnih rođačkih financijskih stanja.

A nikako knjigodstvenih servisa.

Zakonodavcu je nažalost prošlo ,a na grbaču Knjigovodstvenih servisa već puno tako nametnutih poslova, kao  i Zakon o pranju novca... ..ukinu Financijsku policiju , pa onda  mi  predstavljamo dežurni DORH i Policiju ,         a što je u domeni pravnih poslova i platnog prometa.

 

pozz.


Gost

#7 Re:

2017-03-21 20:25

#3: -  

 Ahoj.....pa kolko znam postoji i samokažnjavanje, ne kovitlaš bičem nego se poklopiš nalozima za plaćanje ,

jer ak nemaš kuna  za doprinose  u roku mjesec dana , ima da odmah 1. u mjesecu  " šibneš " u Finu i osobno  blokiraš svojoj tvrtki žirac.......