Zahtjev Ministarstvu Financija za ukidanjem nepotrebnih obrazaca

Zahtjev Ministarstvu Financija za ukidanjem nepotrebnih obrazaca / Obavijesti / Update - 12.04.2017 - sastanak u PU / Komentari

Mery

#1 Povezanost banaka i poreznih uprava

2017-04-13 05:36

Poštovani, kao i većina knjigovodstvenih servisa, tako i moj ima tisuću i jedan problem. Ne znam kome bi se čovjek mogao požaliti na rad banaka (pogotovo Zagrebačke). Imala sam raznih slučajeva, npr. stranka donese virmane za plaću i doprinose u osam sati ujutro i djelatnik banke, od šest virmana, tri su obrađena pod taj dan, a ostala tri im se nisu dala taj dan obrađivati. Otišla sam u poslovnicu banke i zamolila ih da to tako više ne rade jer imam problema sa obrascem JOPPD. Nije prošlo ni tjedan dana i ista stvar je ponovljena. Drugi slučaj je bio kada je obrtnik odnio virmane za svoje doprinose u banku i oni ih nisu deset dana obradili jer su zaboravili. Obrtniku preko JOPPDa napravljeno zaduženje za doprinose i na njih su se zaduživale kamate (koje je trebala banka podmiriti). Također, imam i slučajeva da je obrtnik bio dužan 0,13 lipa doprinosa za mirovinsko i nije mogao pustiti neto plaću. Upitavši djelatnika banke u čemu je problem, rečeno mu je da mora nazvati Poreznu jer ga je ona zablokirala. Obrtnik je nazvao Poreznu i djelatnik Porezne mu je rekao da ga oni nisu zablokirali nego da je to učinila banka. Nakon toga sam ja nazvala poreznu i nakon desetak minuta mučnog razgovora uspjela riješiti problem. Jednostavno mi  nije jasno zbog čega se sve to mora tako komplicirati, kada bi se sve moglo riješiti bez problema.  Da, imam još i problem kojeg porezna rješava već više od šest mjeseci. Imam jedan nepovezan JOPPD obrazac iako za taj obrazac postoji i uplata i ispravan JOPPD obrazac koji je predan u zakonskom roku. U više navrata sam poslala zamolbu za ispravak te greške, jer sam u svojoj ispostavi porezne upućena na to, ali do danas taj obrazac nije povezan. Rečeno mi je da sustav mora sam povezati taj obrazac, a ja ne mogu za tu stranku ništa zatvarati preko SNU obrasca. Uglavnom, bit mojih žalopojki je taj da postavim pitanje : Zašto djelatnici Poreznih uprava kao i djelatnici banaka (ponavljam još jednom, naročito Zagrebačke banke) ne rade svoj posao kako treba i u skladu sa zakonom, nego svu odgovornost prebacuju na knjigovođe?

Pozz

 

dean

#2 Re: Povezanost banaka i poreznih uprava

2017-04-13 08:30

#1: Mery - Povezanost banaka i poreznih uprava 

 Poštovana Mery , svima nam je tako i svi smo u istim problemima koji radimo ovaj posao. Nažalost nitko ne obraća pozornost na naše probleme , niti neće , tko nam je kriv što radimo ovaj posao . Bojim se da će biti još gore i gore i tu pomoći nema .