PROTIV povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja!


Gost

/ #364

2016-04-26 03:24

Nakaradna i diletantska politika koju vode naše političke elite vodi ka totalnoj pauperizaciji srednjeg sloja građana. Ne zaustavi li se taj trend veoma brzo će doći do kritične mase egzistencionalno ugroženih građana koji bi mogli započeti sa rješavanjem svojih prava na ulicama, a to nije nikada u povijesti dobro završilo niti za obične građane, a još manje dobro za vladajuće koji su nas sve doveli do takvoga beznadnog stanja.

Bahato ponašanje uhljebljenih birokrata l umišljeni beskrupulozni, neiskusni, nezreli i nesposobni za obavljanje svojih funkcija političari, koji nisu u stanju bili skrbno voditi niti svoje vlastite obitelji ili privatne firme prije dolaska na funkcije, ne samo da ne vode brigu o svim građanima, nego ne slušaju i ne primaju niti sugestije dobronamjernih građana i samo gledaju kako sačuvati svoje fotelje i ostvariti što više nezasluženih privilegija.
Kako se nitko do sada od svih tih ekonomskih, financijskih i strukovnih genija nije sjetio na pr. da samo u slučaju plaćanja trenutnog dopunskog osiguranja od 70 kn/mj. mogao bi priskrbiti u isti fond HZZO dodatnih oko 96.000.000 kn godišnje, a da građanima ne oduzme niti kune više nego što plaćaju do sada i to na najbanalniji način, kako slijedi: 1.600.000 osiguranika uplaćuje mjesečno bankovnu proviziju po uplatnici 5,00 kn/mj. a to sve iznosi godišnje (za 12 mjeseci): 1.600.000 x 5,00 x 12 = 96.000.000 kn koje građani sada isplaćuju bankama kao proviziju. Do nedavno se takva provizija plaćala bankama i za ostalu kućnu režiju (plin, struju, vodu ..... - a koja je ukinuta sporazumno sa bankama) Ne spadali i zdravstvo u tu kategoriju plaćanja kao kućna režija?! Dakle građani bi i dalje plaćali isti mjesečni iznos od 75 kn kao i do sada, ali bi bankovna provizija završavala na kontu HZZO-a, Jedino bi bankari tada dijelili nešto manje dividende na koncu godine. Takvih i sličnih ušteda ima bezbroj, samo nema dovoljno dobre volje da se malo brine i o interesu običnih građana (zvanih od istih političara "stokom sitnog zuba")