Peticija za reguliranje obveza koncesionara na pomorskom dobru

Al

/ #27

2013-02-06 18:31

Pitanje za gospodina koji se potpisao kao Koncesionar, ali i za zakonodavca: da li ste za sidrište kojim upravljate od lokalne samouprave dobili koncesiju, ili koncesijsko odobrenje? Da li je u dokumentu kojim ste dobili sidrište na upravljanje navedeno koje su Vaše obveze u smislu zaštite okoliša, reda na sidrištu, sigurnosti plovidbe? Da li je od Vas tražen plan rasporeda sidrenih blokova, veličine lanca i sidrenih plutača, uz proračun silana planirano najveće opterećenje? Da li je s bilo koje strane uključena izjava koja određuje odgovornost davatelja koncesije ili koncesijskog odobrenja i nositelja prava temeljem iste u smislu moguće štete po okoliš i sigurnost plovidbe (tu spada odlaganje smeća, ispuštanje fekalnih voda, ulja i goriva, šteta nastala po neispravnosti sidrene opreme pružatelja usluge i slično)?
Postoji li obveza održavanja reda na sidrištu u smislu "kućnog reda" - nema buke iza XX sati pa do izlaska sunca, provođenje zabrane glisiranja...
Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, pitam zato što želim razumjeti i probleme i trenutne obveze koncesionara prema sadašnjem stanju regulative i načina njezinog provođenja.