Peticija za reguliranje obveza koncesionara na pomorskom dobru

Baya

/ #70

2013-02-17 12:23

Ova dva zadnja gornja komentara (#68, 69) ne doprinose ničemu, izazivaju nepotrebnu ljutnju i iskazuju isključivost. Da ne kažem i bezobrazluk, kao da ih je pisao jedan te isti "meštar".
Između parkirnog mjesta (koje je netko asfaltirao i iscrtao), bove (koju je netko nekako postavio i usidrio) razlike nema, ako je pod naplatom treba biti plaćeno i to nitko ne spori. Druga je sad tema pristup jednih prema drugima, neke dodatne usluge koje se mogu ponuditi (odvoz smeća, dostava novina, kruha, vode u bocama...), kulturn ili bezobrazno. Kao nautičaru mi neće pasti na pamet da sidrim unutar koncesijskog područja (ako ima mjesta i dopušteno je) ili koristim bovu besplatno. No isto tako mi neće pasti na pamet plaćanje mog sidra van područja koncesije, a pogotovo ne ako nema slobodnih bova. Nek se onda postavi neka razumna "tampon zona" od ne znam, 20 metara ili još bolje dvije dužine broda od granica koncesije, 300 metara je presmiješno.
No ima i dobrih primjera među koncesionarima, na Vrgadi je prošle (2012.) godine oko 15 sati čovjek došao, pristojno pozdravio i pitao da li imamo namjeru noćiti. Odgovorio sam da nemamo, on je rekao u redu, za sat do dva ću krenuti u naplatu za noćenje pa vas molim da do tad oslobodite bovu, za nekog drugog. Tako je i bilo, i sve u redu. Da smo ostali, platili bi i opet u redu.