Peticija za ukidanje obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj

Quoted post

Tata

#108

2014-03-27 10:02

Zašto se zalažete i reklamirate nešto što je apsolutno štetno za cijelo društvo?
Nadobudni roditelji koji odbijaju cijepiti djecu misle da su u pravu jer se "bore protiv sustava", a time samo štete svojoj djeci. Odabrali su jedan neprovjereni stav koji nema znanstveno utemeljenje. Ti roditelji vjeruju kojekakvim sumnjivim internetskim studijama koje niti su provjerene niti ih objavljuju relevantni stručnjaci. Vjerovatno znate da na internetu možete pronaći članak koji će potvrđivati ili opovrgavati kakvu god tezu želite potvrditi ili opovrgnuti.
Sama peticija nikada neće dovesti do nekakvog referenduma jer je Ustavni sud donio odluku da odbijanje cijepljenja nije ustavno pravo roditelja. Ja se slažem s tom odlukom jer smatram da ako već roditelji ne žele raditi po zakonu, onda sustav treba odlučiti umjesto njih (dok znanost ne potvrdi drugačije).
Istina u vezi cijepljenja ja ta da postoji mogućnost za posljedice. Neka djeca mogu biti alergična i mogu nastati komplikacije, ali šteta je puno manja od koristi cijepljenja cijelog stanovništva. Svaki roditelj koji cijepi svoje dijete treba biti svjestan da postoje male šanse za nastajanje nekakvih posljedica (šanse su u promilima, ali ipak postoje). Ali ako je većina stanovništva cijepljena, tada su zaštićeni i oni u manjini koji ne cijepe svoju djecu (postoje i oni koji se ne cijepe zbog određenih zdravstvenih problema, a voljeli bi da su zdravi mogu se cijepiti). Znači moje dijete koje je cijepljeno štiti to dijete koje se nije cijepilo. Moje dijete mora riskirati tu mogućnost nastanka komplikacija (iako je mala mogućnost), a roditelji koji ne cijepe djecu ne moraju riskirati. Znači vi uživate u sigurnosti jer se mi cijepimo! Zato šutite i budite zahvalni što moje dijete riskira i za vaše dijete!
Puno toga se još ne zna vezano uz cijepljenje, ali ako sam odlučio vjerovati liječnicima kad mi je dijete bolesno, onda ću im vjerovati i kada kažu da cijepiti djecu treba i da je to korisno.
Nemojte cijepiti svoje dijete ako ne želite. Samo se nadam da ni vi, a ni ja nikada neću doći u situaciju da kažem "Rekao sam ti da sam ja u pravu!"
Sretno vam svima i svoj vašoj djeci, cijepljenoj i necijepljenoj!

Replies

tata2

#113 Re:

2014-03-27 10:29:13

#108: Tata -

Dragi tatica!Čitajući tvoj komentar mogu zaključiti da si baš po mjeri sustava,takvog te BIG BROTHER voli.Uživaj u svojoj realnosti...pozz