Peticija za ukidanje obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj

Quoted post


Gost

#429

2014-04-13 09:01

Najbolje da odma po rođenju diteta damo roditeljima diplomu iz medicine, pa neka oni tako pametni "odluciju sta je najbolje" za svog prascica.
Sramite se primitivci jedni.
Necijepljenjem svoje djece ugrozavate druge, da imate imalo mozga da se informirate znali bi to, ali valjda je ego vazniji...

Tuga i zalost.

Replies

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2014-04-14 08:13:33



Gost

#440 Re:

2014-04-15 18:45:16

#429: -

Ma jok ti znaš za nužnost cjepljenja ..da se ne igraš morti i sa genetikom-pp A svaš baš za poludit na ovakve statuse.


Gost

#455 Re:

2014-05-28 22:28:06

#429: -

Da ste sami informirani, znali biste na koji način se proizvođači cjepiva odriču VLASTITE odgovornosti. Oni lijepo u svoje upute redom napišu "Ukoliko ste Vi ili Vaše dijete alergični na neku od komponenti ovog cjepiva, konzultirajte se sa svojm liječnikom ili ga nemojte primiti". Znate li VI možda koji je to način kojim se roditeljima omogućava da unaprijed budu sigurni da dijete NIJE alergično na NEKU od komponenti lijeka? Znate li da se u uputama cjepiva posebno upozorava na mogućnost anafilaktičkog šoka koji 100% vodi u smrt ukoliko se liječnik ne reagira ISTI TREN?
Također navode "Ovo cjepivo kao bilo koje drugo cjepivo, ne može zaštititi 100% cijepljene populacije". Znate li VI možda kojom se metodom unaprijed utvrđuje koja djeca će biti ili neće biti zaštićena? Ili možda VI znate kojom se metodom naknadno potvrđuje da je dijete doista zaštićeno nakon primljenog cjepiva?
Znate li VI da su u svim uputama cjepiva navedeni nizovi nuspojava cjepiva? Znate li VI kojom metodom će moje ili Vaše dijete biti unaprijed testirano kako bi se utvrdio rizik od razvijanja nuspojava od kojih su mnoge teške i dugoročne, ponekad i sa smrtnom posljedicom?
Ne, Vi to ne znate niti Vas to zanima. Jer da VI imate imalo mozga u glavi, znali biste da se među potpisnicima peticije nalaze mnogi roditelji čija djeca su doživjela teške nuspojave cijepljenja na koja ih nikad nitko nije upozorio, koje im nitko nije priznao, a još manje pomogao da se s njima nose. Znate li da se među potpisnicima peticije nalaze roditelji čija su djeca preminula nakon cijepljenja, bilo da su prestala disati (još jedna nuspojava koja je lijepo opisana u uputama cjepiva), što se naziva SIDS i za nju "nema objašnjenja", bilo da su razvila teške upale mozga i moždanih ovojnica (pa su ili umrla ili ostala doživotne biljke) ili drugih organa, među kojima prednjače upale dišnog i mokraćnog sustava. Znate li da je Vrhovni sud RH u jednoj od presuda u korist takvih roditelja naveo da je "cijepljenje opasna djelatnost"?
Ne, Vi to ne znate. Vi valjda znate ono što Vam drugi govore i prepričavaju. Kad budete znali poimence navesti samo bolesti protiv kojih se u RH cjepi, nazive cjepiva, njihove sastave i što piše u uputama proizvođača, javite se!
Tuga i žalost, slažem se u potpunosti.