Ne želimo kontejnere za smeće u našim dvorištima i kućama.

Quoted post

zg

#7

2014-10-21 18:16

Kaj bu to tak lepo ko kod nas v zagrebu gospon?!

Replies


Gost

#8 Re:

2014-10-21 19:27:23

#7: zg -  

 Vjerujem da je kod vas lepo (hrvatska riječ je lijepo), a i kod nas bi bilo i lijepše kada bi svoje smeće odnosili sa sobom kao što nosite i zaradu od iznajmljivanja vaših apartmana. Nekad je novac odlazio u Beograd, a sada ide u Zagreb, tako da si možete graditi fontane i zlatne wc-e. Mislim da možete razumijeti da se za nas ništa nije promijenilo.

No da se vratimo temi, pa da vam objasnim što ste to napisali tj. iskopirali iako, vjerujem nemožete niti naći riječ "ekologija" u hrvatskom riječniku.

Da ste pročitali što piše u vašem linku, vidjeli biste da je postotak odvajanja njihovom metodom 18%, što je daleko ispod razine od 40% koliko se kod nas odvaja postojećim sustavom. Ostatak ste iskopirali sa ovoga linka: http://stav.cenzura.hr/prikupljanje-otpada-po-principu-od-vrata-do-vrata/

Da ste htjeli vidjeti, zamjetili bi pri dnu trećeg pasusa članka gdje piše slijedeće:

Građanima se i dalje ne omogućava ostvarivanje nijhovog zakonskog prava da na svom kućnom pragu odvajaju različite frakcije otpada u osiguranu infrastrukturu te sami formiraju svoje mjesečne račune za otpad na način da oni koji odvajaju otpad imaju niže račune jer imaju manje miješanog opada koji se jedini naplaćuje.

Dakle, ovim novim rješenjem se nudi dodatno razvrstavanje otpada bez utjecaja na naše račune. Od nas se traži da mi idzdvajamo posebno bio otpad i posebno mješani otpad u posude koje imaju bar kodove. Nako prve faze od oko godine dana, kada prikupe podatke o količini otpada, uvesti će naplatu odvoza i bio i mješanog otpada i uz to će nam ostaviti i postojeće račune.

Da bi čovjek bio pismen nije dovoljno znati abecedu, treba i razuijmeti tekst kojeg je pročitao.