Петицијa за постављање новог свештеника


Gost

#26 APIS

2015-01-27 07:28

Pomaga Bog,oce Panto!,prvo da vam se zahvalim za iscrpan izvestaj kako vole da kazu pojedini nasi Srbi,uciteljice.Mada sam pazljivo procitao o njoj svaku rec,i video da je nazivati uciteljicom,posle ovakvog dokaza je sramota,zar ovakva licnost da nam uci decu...pa i ako je potomak slavnog partizana,nije to problem,i pojedini partizani su imali svoj obraz i postenje.Ovde sto ste naveli da se radi na najprljaviji nacin da se oblati jedan monah,ej monah,koji je ucen da se jedino moli Bogu,za spasenje svoga roda.To je sve do licnosti,i dela koja ta licnost poseduje.Sve dobro sto radimo najpre potice od porodice u kojoj si odrastao,i u kojoj si vaspitan,da budes posten,veran,vredan i radan,na ovom primeru jednog nazovimo ga pedagoga,od toga nema nista...No sada bih vas zamolio da nam malo opisete desnu ruku sadasnjeg popa,a koja vedri i oblaci u komuni u Juznoj Africi,a to je cuveni savetnik,kafe kuharica Stajka,kako jos voli da se prestavlja,medicinski radnik.Molim vas najbolje je poznajete pa nam dajte da narod vidi o kakvoj osobi se radi.Unapred zahvalan,a kasnije cu vas zamoliti da nam opisete i ostale clanove popa i njegove druzine.Svako dobro od Boga vam zelim!!!.Vas BRAT U VERI!!!.

Ovaj post je uklonjen od strane autora ove peticije (Show details)

2015-01-27 17:45


Milovan

#28

2015-01-27 18:11

Rusi Rusi Isailo.Lako je rusiti tudji trud i muku.Sve si nasao ko u raju.Ni sijalica nije falila.Pantelejmon je dane proveo radeci na imanju a sad ti uzivas.Istjerao si crnog jer je slabo radio.Sto nisi sa njim provodio vreme pa pratio sta radi.Popadija ti ne radi nista.Pa sto ne obilazi i gleda.Ne ide stobom nigde.Sta radi.Gde pise sta si ti uradio.Slusaj isailo.Ruse se drzave i carstva pa cemo i mi tvoje CARSTVO SRUSITI.

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2015-01-27 18:23


Uciteljica za predsednicu

#30 Re: Uciteljica za predsednicu

2015-01-27 18:38

#25: Архимандрит Пантелејмон (Јовановић) - слуга Бога живога -  

 Takozvana Uciteljica, koja sada broji svega 4 djaka u razredu je, uspela da falsifikuje ili izmuva diplomu na mufte. Toj muvacini je pomogao bivsi Ambasador G Vujicic, koji je verovano uracunao njen rad u predhodnoj skoli, a na osnovu njenog kursa vaspitaca, uspeo da joj udeli diplomicu (zna se kako se to radi u danasnje vreme), koja je lazna.

Jedan srbenda ju je raskrinkao sa prostim pitanjima na novinarskom portalu serbian press johannesburg, u kome je nasela na pitanje uciteljske ili pedagoske skole. Prvo je rekla da je zavrsila pedagoski fakultet u Beogradu, koji ne postoji.

Nakon zamke, posto urednici serbian pressa znaju gde koji faklultet postoji, postavili su joj jos jedno pitanje istog karaktera, u kome su joj napomenuli da takav faklultet ne postoji. Buduci da je brzo saznala to, onda je dodala da je zavrsila uciteljsku skolu.

Dakle, uciteljica stvarno ne zna sta je zavrsila, posto zivi ovde 20 godina, a zavrsila je srednju medicinsku, no treba da upita G. Vujicica, da je podseti kakvu diplomu joj je nabavio. Kako stvari stoje, ona bi i prosla, da je gledala svoja posla bez pitanja, medjutim voli politiku (skola je vise ne zanima)  sa kupljenom diplomom, a ta diploma je morala da se raskrinka, jer se ne moze biti "predsednik drzave" ako je niste zaradili, ili kupili kao nas predsednik Tomislav Nikolic  !

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић) - слуга Бога живога

#31 Тема ове петиције је озбиљна и захтева зрелост и посвећеност одбрани и спасавању наше светиње у ЈАР

2015-01-27 23:34

Бог ти помогао брате Аписе! Изгледа да су све данашње "десне руке" попа Исмајла (срамоте СПЦ у Јоханесбургу), нецрквени људи и атеисти који, за 11 година колико сам у Јоханесбургу био старешина храма, нису били 11 пута у цркви свеукупно. Тако је дефинитивно и са том женом Стајком. Као што сада већином нису потребни ни побожни попови који се Богу моле у народ уче светој вери и путу вечног спасења (него попови новотарци, екуменисти, бизнисмени, политичари, лопови, шпијуни, преваранти....), тако нису већином потребни ни верници, ни родољуби, ни побожни Срби да буду помоћници свештенику - него се за помоћнике, чланове Црквеног одбора и "десне руке" - такође траже људи сличних квалитета као што је и поп. Управо тај филм сада гледате у Јоханесбургу у нашој светињи.

Заиста не могу да напишем ништа пуно о тој жени за коју ме питаш, осим да сам је за 11 година видео свеукупно не више од десетак пута у нашој цркви у Јоханесбургу. Једном је помагала за време Томинданског празничног ручка у црквеној сали и видео сам, када се све завршило и када је кренула кући, да је у неким кесама изнела пуно ствари из кухиње у свој аутомобил (а дошла је празних руку или је можда донела једну кесу неког јела за ручак). Да ли је ту било и есцајга, кухињских предмета, алата, или хране... нисам никада сазнао. Бог зна и свакоме ће дати по делима његовим. Поздравио сам се тада са њом у пролазу и решио да прогледам кроз прсте са чврстом решеношћу да ако се било шта слично понови, следећи пут позовем полицију и обавестим чланове Црквеног Одбора. Прогледао сам кроз прсте јер сам тај дан имао пуно важних гостију и великих обавеза. У том тренутку (када сам приметио да се нешто чудно дешава), чекали су ме наш и грчки Владика да испратим амбасадоре Русије, Грчке и Кипра и стварно нисам имао ни времена ни могућности да се бавим том женом. На срећу, више се никад тако нешто није поновило, а није имало ни када, јер сам је следећи пут видео после годину дана и она више није учествовала у помагању у кухињи или било у чему таквом, као што код мене није учествовала ни раније у било чему сличном, нити је та жена долазила, нити имала додирних тачака са нашом светињом у Јоханесбургу.

Али, заиста мислим брате Аписе, да своје коментаре везане уз ову петицију, треба да држимо на нивоу зрелости, озбиљности и компетентности, а прича о тој жени (за коју си ме питао и о којој написах пар реченица по твојој молби), заиста срозава умногоме ниво и квалитет озбиљности главне теме која нас је све овде окупила и које треба да се држимо чврсто и неполоебљиво и осветљавамо чињенице и истину бескомпромисно. То од нас захтева и наша светиња у Јоханесбургу о којој бринемо. Та брига за једину Светосавску богомољу у Африци, је сигурно и мотивисала писце петиције да се обрате и изнесу петицију јавно, док не буде прекасно, да не да Бог.

Благослов Божији и Светитеља Саве нека буде са свима вама!


Gost

#32 APIS

2015-01-29 09:26

Pomaga Bog oce Panto!.Nisam dobio vas odgovor,tacnije opis desne popove ruke Stajke,pa se nadam da ce te to uraditi uskoro,znam da imate mnogo obaveza,no bih vas zamolio da mi opisete lik i delo cuvenog,neko kaze ""baradakovicha,Bardaklije,Bardakcica"",a ustvari je Jova Baradak.Molim vas zbog Srbskog naroda u diaspori,da ga malo opisete,jer ga vi najbolje znate i poznajete,za 11 godina provedenih u JEDINOJ NASOJ SVETINJI,na africkom kontinentu.Unapred zahvalan,i svako dobro od Boga vam zelim!!!.VAS BRAT U VERI!!!.

Milica cobanica

#33

2015-01-29 12:24

Zelimo da zamolimo nasu lepu Milicu COBANICU posto je ona najbogatija osoba u Johanezburgu.Da ispece 3 praseta i 3 jagnjeta i jos malo djakonija i da se pozove cela parohija da se opusti i uziva i da zaboravimo na svadju i tenzije.I naravno treba uzeti dosta pica i pevac Ljubce da nas razveseli.Eto Milice isprsi se malo sta si se stisla to je samo jedno 30000 randi sta je to za tebe sica.Bravo Milice zivela nam dugo godinica.

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић) - слуга Бога живога

#34 Животна школа и лекција која ће ми сигурно убудуће користити

2015-01-29 16:29

Бог ти помогао брате Аписе! Све што сам имао о тој, како је ти називаш, десној руци поповој - ја сам написао. Сасвим је довољно. Што се тиче Јова Бардака, слично је ономе што сам већ написао. Не могу најбоље познавати никога ко је ретко долазио у цркву али оно што знам,'то могу и посведочити. Јово је редовно уплаћивао годишњи прилог за нашу цркву и то је свакако позитивно. Тај прилог сигрно није био у висини Јовових могућности (јер су слично уплаћивали и наши људи који немају своје бизнисе и компаније и који скромно живе) али нисам имао замерку по том питању јер смо сви били срећни када било ко помогне колико било нашу светињу у Јоханесбургу и на томе сам Јову захвалан.

Такође, у цркву је долазио сигурно чешће од већине ове садашње атеизиране екипе попа Исмајла, а то постићи и није нарочито тешко имајући у виду чињеницу да су други из ове чувене екипе-клана садашњег попа, долазили у просеку једном годишње. Дакле, Јово је долазио више него једном годишње али свакако такође пуно ређе него што приличи Србину - Православном хришћанину. Важио је и за једног од поштенијих људи у српској заједници у Јоханесбургу и ја нисам имао никада неких већих проблема са њим. На жалост, по долску новог попа Исмајла, уверио сам се и у Јовову неискреност и непоштену улогу коју је тада мајсторски одиграо.

Тих месеци док сам држао на црквеном имању тог попа (не знајући кога сам примио - бегунца од свога Владике, лопова, среброљубца и најобичнијег сплеткароша, а касније у Србији сазнао да поп Исмајло има и личних психичких поремећаја и нестабилности), за то време Јово је био у непрестаном контакту са својим старим пријатељем (сада у Чикагу) разведеним попом-самцем Милорадом Лончаром који је пре петнаестак година својим директним деловањем направио дуг нашој Црквеној Општини у Јоханесбургу од 60 000 Евра (чини ми се да је и Јово Бардак био део тог тадашњег Лончаровог Црквеног Одбора који је направио дуг).

По доласку новог попа у Јоханесбург (тобож на испомоћ), Јово је редовно добијао инструкције како да се нађе при руци том попу-преваранту и како да лукаво одигра своју заштитничку улогу и лицемерну игру забринутости за попа Исајла "гладног, жедног, угроженог, малтертираног, на улицу истераног".... Овај холивудски сценарио су извели маестрално (наравно уз Јова је била све време унапред упозната са прљавом и поквареном игром и стара пријатељица попа Милорада Лончара, Nada Carlisle - садашњи члан веома окрњеног и антиуставног Исмајловог Црквеног Одбора). Многи Срби су тих дана и месеци насели на ту позоришно-циркуску представу. За разлику од већине, Јово, Нада и сарадници и кооперанти у овој мафијашкој операцији нису ни имали на шта да наседају јер је њих неколико (само одабрани) знало унапред шта ће се догодити и шта се спрема/режира/пакује....

Наравно, у том периоду ни сам нисам био свестан каква је прљава игра у питању али сам открио пуно тога и сложио већину коцкица из мозаика тек по мом повратку у Србију. Увидео сам да сам испао невероватно наиван и да сам мајсторски преварен од препредених и лукавих људи. На жалост, показало се да је и Јово Бардак један од њих и део те екипе и то је био сасвим довољан разлог да и ја променим своје мишљење и утисак који сам до тада имао о њему да је поштен човек. Поштен човек дефинитивно не би никада и ни по коју цену пристао да одигра једну од главнијих улога у прљавом сценарију који су режирали неодговорни, непоштени и несавесни попови са својим антицрквеним сарадницима. У сваком случају сам захвалан Господу Богу што ме је провео и кроз ту животну школу и што сам научио нову животну лекцију која ће ми убудуће сигурно користити и бити велики наук да не допустим никада више да се догоди ништа слично, ни у мом животу нити било где у мојој близини и са мојим ближњима.

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић) - слуга Бога живога

#35 Ђаво не мирује, а савест не да мира

2015-01-29 21:53

Ђаво не мирује, а савест не да мира. Данас, 29. јануара, чувени тандем зла, који завађа српски народ у Јоханесбургу и који је већ нанео немерљиву штету и српском народу у Јоханесбургу и Српској Цркви (и још ће наставити да чини недела и штету тај тандем како изгледа и у будућности) - одбегли поп из Аргентине Исмајло и Милица Шакота, били су у паничној посети Владики Дамаскину у Јоханесбургу.

Једина тема разговора је била, тај добро испечени занат овог тандема таме: лажи, клевете, сплетке, оговарање.... Ваљда покушавају да издејствују заштиту и реакцију и Владике Дамаскина против мене. Није им довољно зла и недела која су већ до сада учинили. Овај безбожни тандем се не боји Господа Бога и људи се не стиди. У свом помрачењу заборављају да у овом животу сви добијамо од Господа плату за своја дела и поступке.

Вероватно их је заварала чињеница (као и све остале безбожнике) да је Бог љубав и да чека покајање и исправљање живота свакога од нас, не узвраћа нам по нашим делима и не даје нам заслужену нашу плату чим погрешимо, већ Господ милује нас грешнике и нашом савешћу и Својом Божанском Речју упућује нас на исправку и мењање на боље, не били смо како год, милошћу и љубављу Божијом, спасили се од пропасти и задобили Божији благослов и вечно спасење.

Господе Боже, немој никоме од нас судити по делима нашим, већ по милости својој поправи нас и спаси пре завршетка нашег земаљског живота! Господе, молим ти се, немој ни овим несрећним људима, који су заслепљени мржњом, узвратити по њиховим (не)делима због мене грешнога, већ их како Ти знаш и умеш исправи и изведи на пут покајања и спасења, пре него што буде касно!

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић)

Служитељ олтара Господњег и слуга Бога живога

Kemal Ataturk

#36

2015-01-29 22:37

Sta reci o toj Milici Sakoti sigurno nista dobro i lepo.Sve pokazuje njen mrtvacki pogled i osmeh.Milica je rak rana ove parohije i izrod u porodici Sakota.Svi ostali clanovi Sakota su normalni i ozbiljno ljudi.Ova doticna gospodja Milica ima neki kompleks jel nezna ko je i sta je i koje je vere.Dali vise voli polumesec ili ljiljane.Sigurno nije ni njoj lako treba joj neka pomoc.Ali taj isti Ismail kada naljuti tu Milicu i ne ispuni neku njenu zelju morace da sam pakuje kofere.Jer ce i protiv njega da se zali i kuka Damaskinu.E nasa Milice velika si ti ZLOBNICA i Bog sve vidi i sve ce doci na svoje.Milice SAMALEKUM.

Hvala o.Pantelejmone

#37 Istina

2015-01-29 23:44

Hvala o.Pantelejmone na vasoj iskrenoj zelji da se cela istina napokon zna. Hvala na razotkrivanju ljudi koji ovu komunu dovode u stanje ciji je cilj da ih drzi posvadjane i u neznanju.Mislim da ce sa ovim ovim sto pricate mnogim ljudima biti jasnije i otvoriti im oci...da bolje razumeju odakle sve ovo sto nam se desava.Recite sve,nemojte da stajete sa iznosenjem svih informacija....Sad je vreme da se sazna.Hvala jos jednom.

O Milice

#38

2015-01-30 12:42

O Milice sta si odlucila kad pravis taj rucak i zabavu.Javi nam malo pre da znamo mi smo spremni da ti pomognemo oko pecenja mesa i organizacije.Ajde isprsi se budi dzek i ujedini se svi ce da te zavole cela parohija.Prijatno Milice cekamo da se oglasis.


Gost

#39 APIS

2015-01-30 16:19

Pomaga Bog oce Panto!!!,prvo da vam se zahvalim na iscrpnom opisu lika i dela cuvenog BARDAKCICA,Jove Bardaka,sada komuna mnogo vise zna i o njemu.Tako da nema nista sto se nemoze saznati,zato vam hvala puno!.Sada bih vas zamolio da nam malo opisete lik i delo,naravno da vi najbolje poznajete ljude u SA,opisite nam lik i delo,kako kazu kuma Bardaklije,Zorana(alkosmanekena)inace do skororasnjeg Ismailovog blagajnika.A ujedno mozete opisati lik i delo cuvenog Dzetica Deletica,a ujedno i sadasnjeg presednika(nezakonito izabranog)MINDZU SA BRESKVU IZ GROCKU,cuvenog HAKERA,inace supruga nase cuvene nadaleko ""PROFESORICE""Vlaskog jezika,a to je Steva.Z sad toliko,dalju molbu cu vam uputiti drugi put da opisete i ostale Ismailove sluge,svako dobro od Boga vam zelim!!!,VAS BRAT U VERI!!!.


Gost

#40 NOVA TAJNA SLUZBA

2015-01-30 16:43

Braco Srbi,i sestre Srbkinje,ovih dana smo saznali od dobro obavestenog izvora iz FBI,da je na teritoriju Johanesburga pocela da radi tajna sluzba ШАКМИЛ,sam izvor iz FBI,nam je potvrdio da su osnivaci ove sluzbe poreklom sa prostora bivse Jugoslavije,tacnije negde iz Herceg Bosne.Plan ove kako su nam potvrdili nasi izvori iz FBI,je da se uniste vidjeniji Srbi iz SA.Na celo ove tajne sluzbe je verovali ili ne ZENA,ne obicna zena,nego zena ZMAJ!.Njeno dugogodisnje radno (multinacionalno)iskustvo ledi krv u zilama mnogim u svetu tajnim sluzbama.Osim navidjenijih Srba na udaru su i posteni MONASI,popovi,i svi oni koji propagiraju cast,postenje,koji pisu Vukovo pismo,svi oni koji propagiraju sv Savu,i Svetosavlje.Zato braco i sestre obratite paznju gde i sta pricate,pogotovu srbskim jezikom,da ne budete na tapetu ove osnovane tajne sluzbe.Napomena osnivac ove tajne sluzbe govori vise jezika:turski,njemacki,francuski,bosnjacki,grcki,bugarski,crnogorski,hercegovacki i ko zna koji jos.Zato jos jedanput vas upozoravamo da se pazite sta i gde i za koga pricate.Ako se cuvate i Bog ce vas cuvati.Neka nas sve Bog cuva!!!.

DRUKARA

#41

2015-01-30 18:18

Ova Milica iz tajne sluzbe SAKMIL prava DRUKARA.Samo ide okolo i druka srbe i Monahe.Sta ti je sreco jel ti patis od necega.Sestro samo opusceno idi malo do cika Koleta u JULES street popusi jedan cibuk kao nekada da smiris kompleks,zlobnost,pakost,sram te bilo brukas celu familiju.

Gadafi

#42

2015-01-31 09:40

Nas Lazni Pop u mantiji Ismail oponasa Gadafija okruzio se zenskim telohraniteljima.Milic,Radojka,Stajka,Rozarija,Beba,Ankica.Samo sto je Gadafi patriota a Ismailo je zenski petko.

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић) - слуга Бога живога

#43

2015-02-02 22:52

Драга браћо и сестре, није нимало лако писати о нељудима и о непријатним искуствима са њима. Сећање на такве људе (садашњу комплетну екипу - клан попа Исмајла - бегунца од Црквеног Суда и лопова из Аргентине), изазива мучнину, тескобу и неку врсту понављања и новог пролажења кроз грозне и горке тренутке и догађаје. 

Чујем и од људи који су по мом одласку из Африке радили и сарађивали са новим попом (пуни ентузијазма и са надом у неке добре резултате), да ми потврђују и понављају оно што сам већ и сам прошао са њим за кратко време колико смо провели заједно у Јоханесбургу и што сам већ чуо у Србији од других људи који га боље познају, а то је да тај нечовек и поп-кешоловац Исмајло који брука и срамоти српску мантију, заиста има психичке проблеме и нестабилности, параноје и веома чудно владање и понашање које без разлике изненађује све оне који су са њим покушавали нешто заједнички да ураде.

Када прође још времена, тек ће се видети, знати и писати о том нечувеном срамоћењу и брукању Српске Цркве, свештеничког чина и свете мантије коју носимо, о наношењима немерљиве штете Црквеној Општини и српској заједници. Мотив да пишем, дижем глас и непоколебљиво сведочим истину и правду је, измећу осталог и моја савест која ми налаже да се трудим на том путу да би ми бар остала мирна савест уколико би после одређеног времена чак било и касно да се нешто поправи.

Следеће сведочанство би требало да има радни наслов: "Уместо литургије и молитве - илегална шпијунажа", а поднаслов: "горки плодови и мрачна дела модерног попа новотараца и његових највернијих сарадника". Једна, такође мучна прича - сведочанство о томе како су поп бегунац од Суда Исмајло, његова попадија и садашњи (вероватно по заслугама још од времена тог противзаконитог дела) Председник Црквеног Одбора Стеван Мариновић (кога скоро никада нисам ни видео у светом храму на молитви), непосредно по мом одласку из Јоханесбурга, набавили специјални инструмент помоћу кога су из црквеног компјутераизвукле све моје контакте, писма.... и наставили још неко време да ми шпијунарија приватну и моју личну пошту (чак и по мом повратку у Србију и Хрватску). Ово дело је противзаконито и строго кажњиво у Држави Јужној Африци и у свим правно уређеним Државама.

Шта рећи још? То су вам људи који воде сада српску светињу у Јоханесбургу. Намећу свој покварени, нездрави, атеистички и непоштени дух у тој Црквеној Општини. Полако уништавају и упропашћују што се може уништити, а највише уништавају дух Православља, молитве, заједништва, блискости и слоге међу људима, дух домаћинског старања о светињи.... Такав "свештеник" сада служи, крштава, венчава, сахрањује, представља српску заједницу.... Ужас. Тај председник Црквеног Одбора проповеда "демократију, поштење, легалност, прогрес".... Много смо се Господу Богу замерили и згрешили када је допустио овакву најезду скакаваца-штеточина на нашу духовну и Светосавску њиву Господњу у Јужној Африци....

 

 

Ovaj post je uklonjen od strane autora ove peticije (Show details)

2015-02-03 16:24


Gumica

#45

2015-02-04 07:06

Samo brisite komentare jel vam treba gumica.Ja pisem a vi brisete ko ja je to demokratija.Ali nema veze ova peticija i onako nema vrednost a Patrijarh je najgori zato i jeste sve ovako.Autore brisiiiiiiiiiiiii

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2015-02-04 08:10


Архимандрит Пантелејмон (Јовановић) - слуга Бога живога

#47 ОТЕТО - ПРОКЛЕТО

2015-02-05 00:02

Време ће тачно показати и знаће се ко је ко и ко је шта радио за српску светињу у Јужној Африци, ко је доприносио, а ко је чинио штету, ко је градио, а ко разграђивао, ко је сабирао, а ко расипао, ко је живео по истини и правди, а ко по лажи и неправди, ко је био добронамеран и наиван, а ко лукав, препреден, злонамеран и лицемеран (било из Јоханесбурга, Београда, Чикага или Беча...). Ко је гајио гостољубље, братољубље, а ко је свом сину, свом брату и својим добротворима копао јаму, подметао клипове у точкове и забадао нож у леђа по претходно скројеном и утаначеном "благословеном" сатанском плану. Свевидећем оку Божијем нема ништа непознато.

Псалам 138.

  1. ГОСПОДЕ, испробао си ме, и познао си ме;
  2. Ти си познао седање моје и устајање моје;
    Ти си разумео помисли моје издалека;
  3. стазу моју и меру моју испитао си,
    и све путеве моје предвидео си.
  4. Јер нема речи преварне на језику моме.
  5. Ево, Господе, Ти си познао све, и последње и прво;
    Ти си ме саздао и ставио си на мене руку Твоју:
  6. Чудесно је знање Твоје за мене,
    надјача ме, не могу према њему.
  7. Куда ћу поћи од Духа Твога,
    и од лица Твога где ћу побећи?
  8. Ако узиђем на небо, Ти си тамо;
    ако сиђем у ад, присутан си;
  9. ако узмем крила своја ујутро
    и настаним се на крајевима мора,
  10. и тамо ће ме рука Твоја водити,
    и прихватиће ме десница Твоја.
  11. И рекох: Еда ли ће ме тама погазити,
    и ноћ (бити) светло у уживању моме?
  12. Јер се тама неће помрачити од Тебе,
    и ноћ ће као дан просветлити се;
    као што је тама њена, тако је и светлост њена.
  13. Јер си Ти створио бубреге моје, Господе,
    прихватио ме од утробе матере моје.
  14. Исповедаћу и славити Те, јер си ме страшно удивио;
    чудесна су дела Твоја, и душа моја зна (то) веома.
  15. Не сакри се кост моја од Тебе, коју си створио у скривености,
    и састав (=ипостас) мој у дубинама земље;
  16. неуобличен (зачетак) мој видеше очи Твоје,
    и у књигу Твоју сви ће бити уписани;
    у дане саздаће се, а никог (још) нема у њима....

"Јер нема ништа тајно што неће бити јавно, ни сакривено што се неће дознати и на видјело изићи" (Лука, 8 17). "Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом" (Његош, Горски Вијенац).

У нашој српској светињи у Јоханесбургу, ево већ пуних годину дана, трагови безбожника (који "уз благослов" светињу отеше - украдоше) смрде нечовештвом, непоштењем, лажју, сплеткама, манипулацијама, клеветама и преварама. Памет је њихова кратка, а савест немирна и нечиста. Страха од Бога код њих нема, ни стида пред људима. Вера је у њих као у Турчина. Душе су им празне. Погледи мртвачки. Језик поган. Ум скучен и ограничен. Не знају или неће да знају оно што је наш народ знао од искона да је отето - проклето.....

Отето - проклето, стара изрека, потпуно истинита и у доста случајева породичног проклества је баш по среди нешто што је отето од некога, новац, земља, имање и тако даље и пошто знам много примера из околине и шире, стекао сам утисак да потомци горе пролазе ако је њихов предак отео нечију земљу, него да је убио некога, звучи чудно ал тако ми делује.

Еве један пример, мој прадеда прода једно парче земље и купи веће парче поред реке и замоли једног свог доброг пријатеља који је радио у граду у катастру да ту земљу укњижи на његово име кад оде на посао и овај сутрадан оде на посао и укњижи на своје име, место на име мог прадеде и то тако прође, док је тај пријатељ био жив, све било како треба, земља се обрађивала, нико ништа није посумњао и кад умре тај пријатељ, појаве се његови потомци и узму своје наследство па и ту отету земљу и шта би, један син му умре од оне најгоре болести, други се обеси, трећег прегази воз, ћерка умре на порођају, остала деца исто од неких болести и затре се цела породица...      Због чега ?  Због једног парчета земље.   Отето - проклето !

Стари људи су овога били свеснији него ми данас, није се џабе гледало ко је из које и какве породице кад се женило и удавало јер нису ту у питању само "лоши гени" (ако су били лопови, убице итд) већ и проклетство.

(Симеон)

Преузето са сајта pravoslavniforum.com

Постоји и једна српска народна пословица: "Бог није мачка, па да одмах скочи, очи да вади". На жалост, ове особине Божије: љубав, човекољубље, милост и дуготрпељивост, преваре многе безбожнике, непоштене, преваранте, клеветнике, лажове, отимаче, лопове и њима сличне, па сматрају ако су украли, отели, преварили, слагали.... па им се ништа лоше није десило, да могу тако да терају бесконачно. Не. Господ чека покајање и исправљање нашег живота. Промену нашег живота на боље. Уколико до тога не дође, онда Господ опет не кажњава јер је Љубав, него се повлачи и склања (терамо га својим гресима, страстима и пороцима), а онда долази ђаво - праисконски непријатељ Божији и рода људског, заузима место Божије у животу непокојанаих грешника и онда он завлада човеком и даје му по његовом нахођењу сва могућа зла, патње и проклетства.

Да нас Господ благи, човекољубиви и свемилостиви сачува од свакога зла!

Оче наш, који си на Небесима
Да се свети име Твоје
Да дође Царство Твоје
Да буде Воља Твоја
И на земљи као што је на Небесима
Хлеб наш насушни дај нам данас
И опрости нам дугове наше
Као што и ми опраштамо дужницима својим
И не уведи нас у искушења
Но избави нас од злога.

MILOS OBILIC

#48 SVETI KNEZ LAZAR

2015-02-05 00:15

Ко је Србин и српскога рода,
и од српске крви и колена,
а не дош'о на бој на Косово,
не имао од срца порода,
ни мушкога ни девојачкога!
Од руке му ништа не родило,
рујно вино ни пшеница бела!
Рђом капо док му је колена!

Big Lale

#49

2015-02-05 22:06

Madjionicar Isailo uvodi neku novu sluzbu cucavac.Ceo njegov klan pocev od Jove Bardaka i ostalih cuci u crkvi ko u cirkus kolorado.To se neradi za za Svetog Savu jedino mozda u Krusevcu.Isailo vrti sve oko malog prsta on okom oni skokom pravo na pod.Namazan Isailo sto ljude vise zajebava oni ga vise slusaju i postaju odani i hipnotisani.Najgori je Ivo Zecevic nekada Pantina glavna ruka.Izdade svoga Panta i pridje vlasti i jos preuze slavu.Sve sljam do sljama.Jos malo ce ljudi dolaziti u crkvu u kupacim gacama kod Ismaila sve moze i sve je nakaradno.

Milica cobanica

#50

2015-02-06 17:18

Oj Milice cobanice oce biti neki dernek da se bona malo opustimo.Potrosi neku paru sto si stipsa.Imas zmiju zvecarku u dzepu.Stvarno si nas razocarala nisi gentlemen i galantna.Opusti se malo i uzivaj neces ziveti dovjeka.Javi nam kad je party.