Osudjeni nasilnik Stipe Pudja siri lazi protiv hrvata u njemackoj


Gost

#126

2016-04-26 15:54

Pudja je veliki kukavica koji je za bombardiranja dubrovnika svjim jugom pobjedao u split, kasnije se uvlacio u dupe Rosi , svome sogoru

Gost

#127

2016-04-26 16:00

Pudja lopove ostavi ljude na miru. Sramota te moze biti da si ljudima htio glave odrubiti

Gost

#128

2016-04-26 16:02

Kome se sve Pudja zamjerio u Njemackoj? Malo kome nije. To je stara udbaska skola napada na ljude i njihove kompromitacije

Gost

#129 pudjas

2016-04-26 16:08

                pudja sramotnik


Gost

#130

2016-04-27 13:29

Znam tuPudjinu ljubavnicu Marijanu Dokozu. Sramno jestoradeHrvatima u Mainzu,prijavljuju ljude policiji,ucjenjuju

Gost

#131

2016-04-27 13:31

Macudim seovimakoji potpisju peticiju taj Pudja Stipe drzi u ruci nase zupnike,zna da nekii imaju djecu pa ima na lancu
JOZO BARBIR

#132 JOZO BARBIR

2016-04-27 13:32

pUDJA DJEJEDNA BEZVEZNA LICNOST KOJA SAMO IZAZIVASVADJE

ante mandic

#133 Ante Mandic

2016-05-21 10:16

Sada serazotkrio Pudja kada su on i Juratovic postavili Franju Akmadju za predsejdnika kongresa.Josjedna invazija na unistenje ove zajednice

Marko Blazevic

#134 Marko bLAZEVIC

2016-05-21 10:19

 

LIK I DIJELO PUDJINA POTRONA KONZULA IVANA SABLICA

 

Dijaspora je očekivala uvjerljivu pobjedu Domoljubne koalicije, ali to se nije potvrdilo, već činjenica da je HDZ kažnjen zbog svojeg vodstva, posebice nesposobnog predsjednika Tomislava Karamarka i hadezeove političke ljepotice Josipe Rimac, koja je zajedno s njim bila veliki uteg HDZ-u u izbornoj borbi.

Mnogi hrvatski iseljenici koji su na proteklim izborima donijeli prevagu i pobjedu HDZ-u, sada su više nego razočarani njihovom tijesnom izbornom pobjedom. Ruku na srce, svi su u dijaspori očekivali znatno više i uvjerljivu pobjedu Domoljubne koalicije, jer im je bio pun kufer crvenih, a i Vladu Kukuriku koalicije premijera Zorana Mlanovića osjećali su zaista nesposobnom i gubitničkom, koja je bila više nego nepodnošljivi teret na plećima hrvatskog naroda.

Nažalost, to protekli parlamentarni izbori nisu potvrdili, već činjenicu da je HDZ kažnjen upravo zbog svojeg vodstva, posebice nesposobnog predsjednika Tomislava Karamarka i hadezeove političke ljepotice Josipe Rimac, koja je zajedno sa svojim predsjednikom bila veliki uteg HDZ-u oko vrata u izbornoj borbi.

I dok mnogi u Hrvatskoj doživljavaju Tomislava Karamarka kao nekomunikativnu i neuvjerljivu političku personu zbog njegove prošlosti i neraskidivih veza s Manolićem, Boljkovceom i Mesićem, kao i zbog činjenice da je u izbornoj noći drugovao sa svojim velikim prijateljima braćom Mamić koje malo tko u Hrvatskoj podržava, u HDZ-u nitko o tome nije smio javno pisnuti. Navodno je sve bilo pod kontrolom velikog hrvatskog spin-novinara Miljenka Manjkasa, čiju prisutnost u HDZ-u nije podupirao ni sam tajnik stranke, Milijan Brkić.

Zavedeni pišu ‘velikom vođi’

Izborni rezultati su pokazali da je bio u pravu, te da novinari ne bi trebali biti slijepi sluge i sluškinje političkim “velikanima”. No, bez obzira na veliki hadezeov izborni fijasko, Karamarkova mašinerija ide i dalje u prazno. I dok mnogi smatraju kako je HDZ-u potrebna hitna lustracija, njegovi članovi u Njemačkoj iz koordinacije Baden Württemberga, i dalje su zavedeni, te izborni neuspjeh doživljavaju kao neku Karamarkovu pobjedu.

Za mnoge istinske hrvatske domoljube to je i više nego smiješno, posebice sada kada su se članovi te koordinacije među prvima obratili hrvatskoj javnosti i biračima, te im otkrili toplu vodu kako i dalje podržavaju i vjeruju u – Tomislava Karamarka. Zato mnogi koji smatraju da Karamarko nakon ovakvog izbornog fijaska zaista mora otići, kažu, “Bože, oprosti im jer ne znaju što rade”, jer u otvorenom pismu koje su ovih dana poslali javnosti, ističu svoju kratkovidnost u poslušnosti “velikom vođi”:

“Poštovani gospodine predsjedniče,
budući da su se ovih dana nakon pobjede naše stranke pod Vašim vodstvom na izborima za VIII. saziv Hrvatskoga sabora pojavili u domovinskim medijima zluradi napisi i komentari koji na razne načine žele umanjiti, što više obezvrijediti Vaš rad i djelovanje na čelu HDZ-a u proteklim godinama, mi pripadnici, članovi i simpatizeri HDZ-a Stuttgart, Baden Württemberg s ogorčenjem i gnušanjem odbacujemo sve te medijske objede i kalkulacije, te želimo javnosti dati do znanja kako u svemu podržavamo Vaš rad!
Tim više, zadovoljstvo nam je zahvaliti i čestitati Vam na svemu što ste do sada u svom stručnom i političkom djelovanju odradili Vi i Vaši suradnici za našu stranku i domovinu Hrvatsku u cjelini.

Koristimo prigodu upozoriti sva ta ‘vrla pera’ kojima je kao i nekim drugima ‘pozvanima’ govoriti o Vama, ‘pamćenje vrlo kratko!’

Upravo su Vas ti isti smatrali, među inim, najboljim ravnateljem SOA-e, najboljim ministrom MUP-a RH!
Svjesni smo da ste postavši predsjednikom HDZ-a, svojim predanim djelovanjem za dobrobit stranke, vrativši joj ulogu stožerne snage u zaštiti hrvatskih nacionalnih i državnih vrijednosti, među kojima su – prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, domoljublje, dostojanstvo hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske, snažniji gospodarski razvoj i političko povezivanje Hrvatske s ostalim državama članicama EU, a govoreći otvoreno protiv ostataka nasljeđa komunističke totalitarne ideologije – mnogim interesnim skupinama u Hrvatskoj postali prijetnja.
S vjerom u i za ‘bolju i jaku Hrvatsku’ na čelu s Vama kao predsjednikom HDZ-a i budućim predsjednikom Vlade RH, izražavamo Vam punu podršku“, stoji u pismu potpore hadezeovaca Baden Württemberga svojemu Tomi predsjedniku.

Premoćna pobjeda generala Glasnovića

I još je zanimljivo da pismo potpisuje Mile Baričević, predsjednik koordinacije koji je nedavno izabran na tu odgovornu dužnost, ali kako mnogi smatraju – netransparentno, zbog čega su se i mnogi članovi žalili vrhu stranke, koje nije prihvatilo njihovu žalbu, a posebice velika hadezeovka Margareta Mađerić i svepristuni doktor Ante Babić. A sada je jasno i zbog čega!

Hoće li konačno, nakon ovog izbornog fijaska HDZ-a, u dijaspori doći i do smjene Mile Baričevića, Ivana Sablića, Franje Akmađe i drugih koji već godinama nemaju adekvatnih rezultata među našim iseljenicima koji se žale na njihov rad, te bi svoja mjesta trebali prepustiti mlađim i sposobnijih Hrvatima u Njemačkoj?

I sve se to događa dok mediji pišu o potpunom porazu hadezeovih kandidata iz Njemačke i Austrije na njihovoj 11. izbornoj listi koju su, na opće zgražanje mnogih, predvodili nitko drugi nego vječni saborski zastupnik Ivan Šuker i Božo Ljubić. A na njih je iseljeništvo već postalo alergično, a posebice sada nakon hadezeovog izbornog neuspjeha, koji je do temelja potresao hrvatske iseljenike koji su s pravom željeli promjene na hrvatskoj političkoj sceni i zaokret udesno. Tako i portal crodnevnik posebno naglašava:

“Ishod parlamentarnih izbora u Hrvatskoj u velikom je dijelu bio i pod znakom rezultata u XI. izbornoj jedinici u kojoj je HDZ već tradicionalno osvojio sva tri mandata. Sastav kandidata u 11. izbornoj jedinici već je i prokomentiran. Budući da su među 14 kandidata samo trojica predstavnika iseljeništva (Glasnović, Sablić, Piplica) u smislu Hrvata koji su svoj kruh otišli potražiti izvan svoje domovine Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pri čemu treba izuzeti generala Glasnovića, često potencirana privrženost HDZ-a istom tom iseljeništvu i njihovom povratku u domovinu dobiva konotaciju licemjerja. Ako se tome pridoda činjenica da u zemljama poput Njemačke, Austrije, Švicarske nije održan niti jedan ozbiljan politički predizborni skup na kojemu bi se kandidati predstavili svojim potencijalnim biračima, predstavili svoj program koji je konkretno vezan za problematiku njihovih tamošnjih sunarodnjaka, teza iz prethodne rečenice dobiva na dodatnoj težini.

Premoćnu pobjedu na HDZ-ovoj listi za dijasporu ostvario je general Željko Glasnović sa 7374 glasa (30,17 posto). To ne treba čuditi s obzirom na njegovo zvučno ime i velike zasluge u Domovinskom ratu, te imidž odlučnog domoljuba i čovjeka koji je puno dao za slobodu Hrvatske. Osim Glasnovića, u Sabor kao predstavnik dijaspore ulazi i Božo Ljubić, istaknuti član HDZ-a BiH, a kasnije i osnivač HDZ-a 1990. A dobro fiksiranu saborsku fotelju grijat će i Ivan Šuker, poznati ‘dijasporac’ iz saborskih odbora i bivši Sanaderov čovjek za resor financija. Šuker je saborski mandat osvojio sa 2040 glasova, što otprilike odgovara potpori jednog manjeg hrvatskog gradića ili prosječnog njemačkog sela.

Ipak, još porazniji rezultat ostvario je Ivan Sablić, vicekonzul RH u Stuttgartu koji je osvojio 156 glasova birača, od kojih 91 glas u Njemačkoj, potpora 2,4 posto i još jedan glas potpore u Austriji. Ivan Sablić time nastavlja nizanje ne baš rezultata koje je započeo još na izborima za Europski parlament na kojima je ostvario 0,32 posto glasova predanih za listu HDZ. Međutim nije to bio dovoljan razlog da ga njegova stranka, očito uvjerena u njegov kapacitet, ne postavi opet kao kandidata na prošlim parlamentarnim izborima.

Hitne promjene Izbornog zakona

Koji su razlozi tako loših rezultata Hrvata iz iseljeništva? Po svemu sudeći izostala im je jača potpora stranačkog aparata, što posebno vrijedi za HDZ. Među biračima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj bili su nevidljivi. Njihovi stavovi nisu prodirali do relevantne javnosti, a kamoli da su u svojim izjavama odskakali od uobičajenog gomilanja praznih floskula o beskrajnim potencijalima iseljeništva.

Čemu, dakle, postavljanje takvih kandidata? Zbog popunjavanja lista i da stranke mogu reći da su u njihovim mislima i planovima i Hrvati iz područja D-A-CH? Možda da se zadovolji nečija taština? S obzirom na rezultate, nije li to sve zapravo tek jedna velika sprdnja i uvreda Hrvatima u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj? Zar stvarno ne postoje kvalitetniji i utjecajniji kandidati za predstavljanje interesa iseljenih Hrvata u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj?

Na kraju, jedno je sigurno: birači nisu glupi i potrebne su hitne promjene Izbornog zakona i načina sudjelovanja Hrvata iz dijaspore i BiH na izborima, te njihove predstavljenosti u središnjim političkim tijelima Republike Hrvatske”, piše portal crodnevnik.

RomeoLucic

#135 Romeo Lucic

2016-05-21 10:21

Glavna uzdanica im je de3presivna MARIJANA DOKOZA knjizevnica,haa,haaaaaa

mario bandic Ingolstadt

#136 Mario BANDIC

2016-05-21 10:23

Taj Pudja je bio suradnik JOSIPA PERKOVICA, to  mnogi znaju da ga je JOSIP PERKOVIC poslao u Frankfurt da ostruira njegovo izrucenje u Njemackoj ida se PUDA infiltrirao medju hr. iseljenike i misije da ima pod nazorom


Gost

#137

2016-05-21 10:28

STIPE PUDJA JE ZLO ZLA HRVATI MOJI I NEKA LJUDI ZNAJU TO NIJE NOVINAR NEGO UDBAS
Bosko Prgomet

#138 Bosko Prgomet Mainz

2016-05-21 10:31

A nije ni cudo kakvu je ekipu okupiooko sebe. Franju Amadju, Ivana Sablica, OMRAZENU ANITU AKMADJU, dr. Jovanovica. Boze nas sacuvaj takvih karijeriasta i poltrona

FLORIJAN TOKIC

#139 Florijan Tokic

2016-05-21 10:34

JADO JADNI NASILNIK


Gost

#140 Re: Bosko Prgomet Mainz

2016-11-29 13:36

#138: Bosko Prgomet - Bosko Prgomet Mainz 

 ma on je nasilnik osudjen u Njemackoj


Gost

#141 Re: Re: Bosko Prgomet Mainz

2016-11-29 13:38

 

Tako Puđin portal Fenix, koji uređuje Marijana Dokoza, naveliko najavljuje kako novinaru Karlu Kutniaku, ako se dokaže da je kriv zbog svojeg pisanja o Josipu Juratoviću, Stipi Puđi, Ranku Viloviću, hrvatskom veleposlaniku u Berlinu, Franji Akmadži i drugoj bratiji, prijeti zatvorska kazna od 5 do 11 godina, što je zasad neviđeno u njemačkoj sudskoj praksi i društvenom životu, gdje su medijske slobode poprilično velike.

Zato mnogi ovakvo pisanje Puđina portala Fenix po svemu viđenome doživljavaju kao beskrajnu potporu Josipu Juratoviću u neviđenoj hajci na jednog pisca, autora Karla Kutniaka koji se u posljednje vrijeme često kritički u svojim tekstovima odnosi prema Juratoviću i Puđi, što ih jako pogađa, jer očito nitko se u ovom trenutku to u hrvatskoj javnosti ne bi usudio. Stoga u ovom trenutku ovaj dvojac u svom mediju stavlja neviđeni naglasak na to kako se Bundestag bavi Karlom Kutniakom, jer navodno, kao da Nijemci u ovim teškim vremenima emigrantske krize nemaju važnijeg i pametnijega posla nego se baviti zaštitom lika i dijela Josipa Juratovića, predstavnika u Bundestagu za kojeg je malo tko u njemačkoj javnosti i politici čuo, ali se očito zahvaljujući hrvatskoj politici i Milanovićevoj Radmanoviziji, Vesni Pusić i drugima, pa čak i nekim hadezeovcima, o Juratoviću govori kao vodećem njemačkom političaru, koji vedri i oblači u Bundestagu, što je samo po sebi bacanje magle u oči loše upućenima u njemačke političke prilike. Jer velika je laž i u samoj tvrdnji medija i pojedinaca koji već neko vrijeme udaraju na sva zvona kako je Josip Juratović, jedini Hrvat u Bundestagu, a zaboravljaju na činjenicu da u Bunedstagu sjedi mlada i sposobna Hrvatica Irene Mihalić. Zbog čega nju nitko ne spominje? Valjda zbog toga što žena radi svoj posao i ne miješa se izravno u politiku drugih zemalja.

eje i četništva.
Mario Alavanja

#142 Stipe Pudja osudjeni novinar nasilnik

2017-02-18 14:44

Jedini koji je osudjen od novinara u Njemackoj . Sramotno a hvali se da je dobitnik svih sudova


Gost

#143 Ante Maric

2017-02-23 12:17

sramotno da su napadli Miju Marica koji je htio da se titu ukine njemacki orden. Srami se Pudja i Juratovicu


Gost

#144 Branko Maric

2017-02-23 12:19

Hvale se sa doktorom zubarom iz HDZ u Duesseldorfu, a trebaju znati da je taj doktor radio protiv FRANJE TUDMANA i to otvoreno za njegova zivota. To dr Jovanovic Veselko dobro zna zubar


Gost

#145 Antonio Mandic

2017-02-23 12:28

NEKA SE STIPE PUDJA JAVI NOVINARIMA U MUENCHEN ANDJELI I NE´NADU DRMICU KOJE JE LIJEPO PREVARIO I DA SU ZA NJEGA RADILI GODINAMA BESPLATNO KAO I MNOGI DRUGI NOVINARI U NJEMACKOJ

 


Gost

#146 MIROSLAV PAZIN

2017-02-23 12:32

Lijepo se obracunao i sa jos jednim novinarom nasim u Minchenu EMILIJOM JURICEM, kojega je denuncirao gdje je god stigao


Gost

#147 MIROSLAV PAZIN

2017-02-23 12:33

I njagori udbasi bi se posramijeli pred metodama STIPE PUDJE koje primjenjuje medju Hrvatima u Njemackoj

Ante M. Frankfurt

#148 Puda je obicno govno

2017-03-01 13:19

govno od covjeka


Gost

#149 Jure Mainz

2017-03-13 11:55

sramota komesu Gromovi urucili naruceno priznanje

 


Gost

#150 Mato BAKOVIC Wiesbaden

2017-03-13 11:56

Sam sebi urucuio zahvalnicu da moze i dalje napadati ljude i provoditi politiku drugova STARIH