Osudjeni nasilnik Stipe Pudja siri lazi protiv hrvata u njemackoj

REVELIN

#76 Stipe Pudja je Perkovicev agent pode kodnim imenom REVELIN

2016-02-23 16:12

Mnogi smatraju kako je glavni razlog medijskih napada Stipe Puđe na Miju Marića upravo Josip Perković, kojeg su Puđa i Josip Juratović, socijaldemokrat iz Bundestaga, pokušali zaštititi od izručenja njemačkim vlastima. Javnosti je, naime, malo poznato kako su upravo preko njih dvojice, Vesna Pusić i Zoran Milanović pokušavali stupiti u kontakt s njemačkim vlastima kako bi spriječili Perkovićevo izručenje.

Kada je prije nešto više od godinu dana, novinar Stipe Puđa iz Frankfurta, preko svog mjesečnika i portala Fenix počeo neviđenu medijsku kampanju u iseljeništvu protiv istaknutog iseljeničkog aktiviste Mije Marića, nitko nije znao ni kako će to završiti, ni koja je prava pozadina tih napada.

Izbezumljeno medijsko blaćenje dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa (krovne institucije iseljenih Hrvata diljem svijeta), te predsjednika HSK Njemačke, koje je poduzela osoba koja se predstavlja za “glavnog urednika inozemnog izdanja Večernjeg lista”, nanijelo je veliku štetu ugledu Hrvatskom svjetskom kongresu u Njemačkoj. Dovelo je i do toga da su mladi iz HSKNj-a izgubili povjerenje i više ne žele ni volontirati (jer su vidjeli što se događa onima koji pošteno i časno rade za hrvatske nacionalne interese), što je upravo tragično s obzirom da je potrebno osigurati podmladak u hrvatskim udrugama, koje će u suprotnom izumrijeti. Time je Puđa društvenom životu Hrvata u Njemačkoj nanio – nemjerljivu štetu.
Miju Marića velika većina Hrvata u iseljeništvu i domovini doživljava kao jednog od najistaknutijih lobista Hrvata izvan RH, pa je napad na njega dobro uzburkao veliku zajednicu Hrvata u Njemačkoj koja broji gotovo pola milijuna osoba s hrvatskim korijenima. No, tajming za početak napada na Marića nije slučajno izabran. Naime, u Njemačkoj je nedavno počelo povijesno suđenje šefovima Udbe, Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, koje je trebalo označiti i konačni početak lustracije u Hrvatskoj.
Poznato je, naime, da su strukture bivše Udbe pokušavale na sve moguće načine spriječiti njihovo izručenje Njemačkoj, gdje su osumnjičeni za ubojstva istaknutih hrvatskih emigranata tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. No, uz to trebalo je ušutkati i sve one koji su se angažirali u korist nedužnih žrtava, koji su godinama medijski razotkrivali krvoločnost jugoslavenske diktature, i koji su stvarali pritisak na Njemačku (kada se to već nije željelo napraviti u Hrvatskoj), da osudi zločince kako bi se konačno završilo jedno crno povijesno razdoblje za Hrvate. A Mijo Marić je bio jedan od najaktivnijih hrvatskih iseljenika koji se zauzimao za žrtve, vršeći pritisak na njemačke vlasti.

Lobist koji nije želio ući ni u jednu “partiju”

Promatrajući metode i tajming kada je Udbina novinarska kamarila u Njemačkoj krenula blatiti gospodina Marića, opravdano se postavlja pitanje: ima li suđenje u Münchenu veze s kampanjom novinara Stipe Puđe protiv Mije Marića, odnosno, je li Puđa djelovao po nalogu obavještajnih struktura? Da bi se rasvijetlila moguća veza, odnosno motivi Stipe Puđe, potrebno se prisjetiti se djelovanja mladog hrvatskog iseljenika Mije Marića koji je s godinama postao jedan od najutjecajnijih Hrvata u dijaspori.
Taj 39-godišnji obiteljski čovijek danas radi kao menadžer za inovacije u Deutsche Telekomu, a već 15-ak godina djeluje u hrvatskim udrugama u Njemačkoj i iseljeništvu. Kao član kršćanske obitelji stasao je u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Berlinu, gdje je bio uključen u sve aktivnosti. Postao je prvi predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa i HSK-a Njemačke iz kruga mlađe generacije. Dobri poznavatelji prilika u Njemačkoj ga opisuju kao visokoobrazovanog, vrlo angažiranog i prije svega poštenog čovjeka koji je hrvatski utjecaj u Njemačkoj podigao na neviđenu razinu.
Poznati su njegovi redoviti sastanci s kancelarkom Angelom Merkel i njegovo savjetodavno djelovanje u Kanzleramtu. Unatoč njegovom kršćansko-demokratskom opredjeljenju, nije, za razliku od svojih prethodnika, postao član HDZ-a niti bilo koje druge hrvatske stranke, pa nije iskoristio HSK kao odskočnu dasku za hrvatsku politiku. To mu je bila prva – “pogreška”. Mnogi su i u Hrvatskoj čuli za njegovo djelovanje kroz prosvjede za hrvatske generale diljem Njemačke i u Den Haagu. Godinama se angažirao na svim temama koje se tiču iseljenika, kao što je dopisno glasovanje, uvažavanje njihovih zahtjeva i stajališta i slično.

Ne diraj “lava dok spava”

Međutim, onog trenutka kada se počeo u njemačim institucijama i medijima otvoreno zalagati za udbaške žrtve, za lustraciju u Hrvatskoj, ukazujući na totalitarni jugoslavenski sistem i progon počinitelja najstrašnijih zločina, Marić je očito dospio na crnu listu udbaških ostataka u Hrvatskoj i inozemstvu. Također je 2010. podržao zahtjev da se Titu post-mortem oduzme najveće njemačko odličje, pa je u utjecajnom njemačkom tjedniku Der Spiegel objavio veliki članak pod naslovom “Titovi tajni ubojice”. To mu je bila druga “pogreška”. Nekoliko se godina osobno i kroz HSKNj i kroz HSK zauzimao za pravdu žrtava Titove ubilačke mašinerije.
Tako su se napadi na Marića počeli događati u trenutku kada se HSK Njemačke našao na vrhuncu uspjeha – pomlađeno je i profesionalizirano predsjedništvo zadnjih godina, te prošireno članstvo na više od 75 hrvatskih udruga iz cijele Njemačke. Sistematski su radili na što jačem hrvatskom lobiju, te stvorili napokon jasan glas Hrvata kao pete po veličini migrantske skupine u Njemačkoj, među najbolje integriranima u njemačko društvo. Uspješno su provodili humanitarne i kulturne projekte, zauzimali se za istinu o Domovinskom ratu, organizirali globalne akcije za hrvatske generale itd. Istodobno su postali vrlo priznati među njemačkim političkim čelnicima, pa su se hrvatski stavovi počeli uvažavati u njemačkoj politici. Uspostavili su kontakte u svim relevantnim ministarstvima i institucijama. I to je, jasno, nekome zasmetalo. I to bila treća Marićeva “pogreška”. A, onda je – “krenulo”…

Osuđeni nasilnik

Tako je Miju Marića kao iskrenog domoljuba, novinar Stipe Puđa sa svojim suradnicima, čak pedesetak puta razapeo u raznoraznim tekstovima, bez da mu je dao pravo demantija. Na kraju su se sve optužbe – za navodnu isplatu honorara i nepotizam – pokazale kao laž i obična manipulacija, no šteta je ostala. Jedini cilj je očito bio raskol među Hrvatima u Njemačkoj, toliko puta viđen u prošlosti. Ako su neki mislili da su udbaške metode iz prošlosti mrtve, sada su se najbolje mogli uvjeriti kako su one i danas itekako žive.
A tko je, zapravo Stipe Puđa, i odakle crpi moć da doslovce radi što hoće? Za njegovo dugogodišnje “novinarstvo” u dijaspori, mnogi Hrvati tvrde kako se radi o običnom “reket novinarstvu”. Instrumenti ucjenjivanja je, pored Večernjeg lista, Fenix portala i istoimenog lista, i tzv. Večernjakova domovnica. Mnogi ga se u Njemačkoj plaše, jer ih u svojim medijima može lako oblatiti, ako mu nisu po volji, a onda je dokazivanje istine dug i mukotrpan posao.
Nakon naših prvih napisa o incidentu za Dan državnosti u Frankfurtu ove godine, javili su nam se brojni Hrvati u Njemačkoj pismima i mailovima u kojima su se tužili na Puđino djelovanje i ucjene na koje nisu željeli reagirati ni u Večernjem listu, iako je, zapravo, riječ o vrlo incidentnom čovjeku koji ima bezbroj tužbi s pojedincima i medijima, odnosno o čovjeku koji je osuđeni nasilnik, a svoje “metode” je, pred brojnim svjedocima, demonstrirao i nedavno kada je napao kolegu Zorana Paškova, o čemu se tjednik 7Dnevno usudio pisati.

HDZ-ovac koji je dobar sa SDP-ovcima

Puđa se među iseljenicima oduvijek predstavljao kao HDZ-ov čovjek, no ni to mu nije smetalo da odlično surađuje s Josipom Juratovićem, socijaldemokratom iz Bundestaga koji je napadao hrvatske generale dok su trunuli u Haagu. Zajedno su i nebrojeno puta prozivali Marića kada je dizao glas protiv Udbe.
Mnogi smatraju kako je glavni razlog napada na Marića, upravo Perković, kojeg su Puđa i Juratović pokušali zaštititi od izručenja njemačkim vlastima. Naime, javnosti je malo poznato kako su upravo preko njih dvojice, Vesna Pusić i Zoran Milanović pokušavali stupiti u kontakt s njemačkim vlastima kako bi spriječili Perkovićevo izručenje, no, njemački sud nije imao milosti.
Dobro upućeni u njemačke prilike tvrde kako je Puđin jedini cilj uvaliti se u neku diplomatsku fotelju, ako njegovi opet dođu na vlast, ali sada ga itekako smeta etiketa – osuđenog nasilnika. Hoće li ga na kraju Karamarko i Brkić ipak prigrliti zbog nekih medijskih usluga, poput dijeljenja 500 besplatnih primjeraka Večernjeg lista na proslavi misije u Frankfurtu (radilo se o broju u kojem je bio intervju s bivšim Sanaderovim ministrom Hebrangom koji je napao predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića), treba vidjeti, ali ako ne budu oni, možda će mu se “odužiti” neki drugi.
Upravo je nevjerojatno kako je Puđa uspio sakriti svojim poslodavcima i široj javnosti činjenicu da je osuđeni nasilnik kojeg je Frankfurtski sud 2012. godine, nakon četverogodišnjeg suđenja, pravomoćnom presudom osudio zbog fizičkog napada na dugogodišnjeg novinara Večernjeg lista iz Nürnberga, Dinka Rogošića. Očito Puđa ni pod koju cijenu ne želi prihvatiti etiketu osuđenog nasilnika u demokratskoj Njemačkoj, u kojoj vladaju red i rad, a prava i sloboda medija i građana se poštuju iznad svega. Puđi, koji se i dalje predstavlja kao urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista, pravomoćna presuda Frankurtskog suda očito puno ne znači – o njoj nije nikada javno kazao ni riječi, a očito je da nije obavijestio ni svoje šefove u Večernjem i HDZ-u.

 


Gost

#77 STIPE PUDJA STITI PERKOVICA I MUSTACA

2016-02-23 16:14

Hoće li novi dokazi pokopati ne samo Perkovića, nego i kompletan vrh Hrvatske?

Gdje ima dima, ima i vatre: hoćemo li uskoro doznati zašto se vrh hrvatske politike toliko upregnuo da zaštiti udbaške Perkovića i Mustača da su pokušali, i još pokušavaju, nešto nezapamćeno u povijesti – mijenjati ustav države da bi zaštitili dvojicu optuženika za jedno političko ubojstvo? Po svemu sudeći, suđenje bi uskoro moglo razotkriti zašto su se mnogi toliko prepali tog suđenja. Dio suđenja na kom je ispitivan Prates je upravo završio, a pretvorio se u paradu besprizornog laganja koje ne bi prošlo ni na sudu u Ugandi, kamoli u Bavarskoj. Prates je radikalno izmijenio prethodni iskaz . Da je promijenio dva-tri detalja možda bi netko to i progutao, osim nekih novinara koji to ionako gutaju po službenoj dužnosti, ali on je sve pokušao okrenuti naglavačke. Praktički je sam sebe pokopao. No, pokopao je i Nobila, jer se moglo zaključ’iti da je lagao upravo po njegovom naputku. Na pitanje “otkad je u kontaktu s Nobilom” rekao je da mu je upravo Perković angažirao odvjetnika 2008. godine, i da ga je poslao preko – Nobila! No zašto su on, njegova supruga, i brat, pokušali tako besprizorno lagati, i zašto su, naročito brat, u tako očitom strahu? Hrvoje Prates je jučer trebao ponovo svjedočiti, pa se nije pojavio pred sudom. Po odvjetniku je poručio da je – u bolnici! Da se radi samo o Krunoslavu Pratesu, moglo bi se pomisliti da je on stvarno beskrajno lojalan Perkoviću, pa ga pokušava zaštiti. Ponašanje ostalih, međutim, pobuđuje sumnju da ih UDBA i dalje drži pod ucjenom. Prijete li možda njihovim članovima obitelji? Obrana tvrdi da je “razorila” Pratesovo svjedočenje, no dojam je upravo suprotan, da je Prates svojim prozirnim lažima i glupošću razorio samog sebe, i njih zajedno sa sobom. Strategija obrane se da jasno iščitati iz “hrvatskih” medija: po njima, tri kamena temeljca optužbe su svjedočenja Pratesa, Sindićića, i Bože Vukušića. Pratesa su pokušali natjerati da radikalno promijeni iskaz, dok drugu dvojicu već dulje vrijeme pokušavaju diskreditirati pred javnošću puštanjem raznih dezinformacija. Vukšića će vjerojatno pokušati dezauvuirati presudom iz 1983., i njegovo terećenje Perkovića prikazati njegovom osvetom. A što se Sindičića tiče, tu više nikom nije jasno na što se zapravo ide, on je prikazivan u medijima kao neka kombinacija ubojice iz filmova o Jamesu Bondu i Bonda osobno. Dok obrana svoju strategiju temelji na dovođenju u pitanje svjedoka, ono što bi ih definitivno moglo pokopati su papiri koje je iz Zagreba poslao sudac Turudić. Sto je točno u tim novim stvarima nitko ne zna, no nije teško pretpostaviti da će optužba, a vjerojatno i sam sud, više pažnje polagati dokumentima nego svjedocima, i da će upravo usporedbom svjedočenja s dokumentima CK zaključivati koliko su svjedoci vjerodostojni. Puzzle se polako slaže. Ti papiri mogu potvrditi ili opovrgnuti dosadašnja imena koja su se pojavljivala u pričama, ali i uvesti neka nova, manje očekivana. Očekuje se da se preko tih papira otkrije koje su bile linije naređivanja ubojstava, a manje-više je poznato da je jedna išla ravno od Tita, dok je druga išla od one “managerske” linije koja je sebe pokušala predstaviti reformističkom i demokratskom. Ti papiri bi, pretpostavlja se u krugovima bliskim suđenju, mogli teško teretiti i neke danas žive i utjecajne ljude, što bi objasnilo trud koji su uložili da do suđenja u Njemačkoj ne dođe. Pozadinska bitka oko interpretacije tih papira će biti ključna za sliku koju će sud dobiti, ali i ključna za interpretaciju moderne hrvatske povijesti. A bitka za interpretaciju te povijesti je očito udbaškim strukturama u Hrvatskoj ključna: oni već dugo svim silama pokušavaju rehabilitirati Tita i njegovu diktaturu. Radi li se samo o interpretaciji povijesti ili ima i konkretnih ljudi koje bi ti dokumenti mogli teško kompromitirati? Hoće li novi dokazi pokopati ne samo Perkovića, nego i kompletan vrh Hrvatske? Na suđenju Perkoviću svakako treba računati s mogućim iznenađenjima.

Autor: fenix magazin
 

ZADNJE VIJESTI

kutniak

#78 karl kutniak

2016-02-23 16:17

Ovih dana su u Fenixu objavili kako cu zavrsiti u zatvoru. To je rad STIPE PUDJE,JOSIPA JURATOVIca i drugih agenataq koji rade protiv lustracije. Najavljuju mi zatvor od 5 do 11 godina zbog verbalnog delikta. To je optizivacko novinarstvo Stipe Pudje, sramotnog novinara koji stiti hvalitelje druga TITA, Jocu Juratovicfa i to javno.


Gost

#79 Ivan Matic

2016-02-23 16:19

Taj Stipe Pudja postene Hrvate lazno prijavljuje policiji, kao i hravtske ugostitelje kojima salje racije po restoranima. Ej, Stipe prokleti gdje ce to gade dusa zavrsiti. Unistavaj cijeli obitelji nesretnice. FUJ


Gost

#80

2016-02-26 11:15

Sada je jasno tko cuva ledja STIPI PUDJI da napada sve one koji progovore protiv udbinih zlocinaca. Ovaj dvojac je smjenio MIJU MARICA. Sramite se svi koji ih podrzavate. Pudja Stipe se koristi crvenim Juratovicem JOCOM da bi kod Nijemaca prokazivao Hrvate: MijuMarica,MLADENA KOSTICA, PETRA PENAVU; KARLA KUTNIAKA. SREZNO UDBASU STIPE PUDJA


Gost

#81 Mato Suker Berlin

2016-02-26 11:20

Marić priopćenjem pojasnio otkud vjetar puše: „Stipe Puđa je manipulator i nasilnik“

Nakon nove serije neutemeljenih napada na Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj i članove njegova predsjedništva, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, Mijo Marić, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti:

„Novinar Stipe Puđa preko mjesečnika FeniX nastavlja svoj privatni obračun s HSKNj-om – kontroverzni novinar u Njemačkoj, poznat po dubioznim metodama novinarstva i nasilnim ispadima, očigledno u službi narušavanja hrvatskih udruga. Marić: “Konkretiziraju se indicije da je posrijedi osveta obaviještajnih struktura zbog angažmana HSKNj-a za procesuiranje UDB-aških ubojstava i izručenja osumnjičenika Njemačkoj“,koje predvodi STIPE PUDJA

 


Gost

#82 JELA SARE

2016-02-26 11:21

Još neki dan smo se čudili kako se mjesečnik Stipe Puđe “FeniX” još nije oglasio s novim skandaloznim naslovima o HSKNj-u, a brojimo samo još nekoliko dana do izborne skupštine, koja će se održati 29.03.14 u Frankfurtu. No, evo neposredno pred izbornu skupštinu se, kao očekivano, ponovno javlja mjesečnik FeniXsa uvijek istim prožvakanim neistinitim pričama, koje sada dodatno ulijepšavaju novim apsurdima.

Odlučno odbacujemo neistinitu tvrdnju mjesečnika FeniX Stipe Puđe, prema kojoj su navodno pokrenute istrage oko isplate honorara unutar HSKNj-a. Neshvatljiva je ova neumorna upornost, energičnost i zločudnost napada na HSKNj i sistematsko iskrivljavanje istine koja sada traje već skoro pola godine.

Već u studenom 2013. godine, također točno pred izbornu sjednicu, Stipe Puđa je tražeći novi senzacionalni naslov za FeniX pisao o „skandalu“ u HSKNj-u radi isplaćenih honorara u okviru projekta, koji je HSKNj provodio za njemačku saveznu instituciju „Bundesamt für Migration und Flüchtlinge“ (BAMF). Što se pak u međuvremenu dogodilo: HSKNj je izabran kao jedan od deset strateških partnera njemačke Vlade, uključilo se novih članova udruga u HSKNj, broj prijavljenih delegata za predstojeću sjednicu od 90-ih godina nije bio veći, svečano je otvoren ured HSKNj u Berlinu, djelatnici počinju raditi i pozvani smo našu sjednicu održati u Bundestagu. Toliko o vjerodostojnosti napisanih članaka u listu FeniX.

Vrlo je očigledno da ovdje Puđa pod svaku cijenu i mimo boljeg znanja, želi u javnosti stvoriti dojam kako su članovi predsjedništva HSKNj-a učinili nešto nemoralno ili čak nezakonito. O čemu se ovdje zapravo radi?


Gost

#83 Franjio

2016-02-26 11:22

Njemačke institucije su pozvali HSKNj da ih savjetuje i da napiše prijedlog za njemački zakon o financiranju krovnih migrantskih udruga. Zakon, na čijoj je izradi HSKNj aktivno sudjelovao, je poslje uspiješno prošao kroz Bundestag. Kao rezultat toga, se HSKNj-u sada financira ured u Berlinu i dvoje djelatnika. U tom vrlo zahtjevnom i intenzivnom projektu, koji je trajao 2,5 godine, napisano je nekoliko publikacija, organizirane su konferencije i održano je 50-tak sastanaka sa svim relevantnim njemačkim institucijama te su se u okviru sklopljenih ugovora za tu svrhu plaćali tkzv. „Aufwandsentschädigungen“ i putni troškovi za one osobe, koji su radili za taj projekt. Projekte koje financira njemačka država su uvijek podvrgnuti strogoj kontroli i svaki utrošeni sat i svi pojedini troškovi se moraju precizno dokumentirati. Uostalom su i njemački BAMF, jedna eksterna neovisna revizorska kuća i Finanzamt potvrdili stopostotno korektnu dokumentaciju HSKNj-a. No, Puđa je očigledno pametniji od nas svih, pametniji od njemačkih saveznih institucija i njihovih kontrolnih mehanizama, koji desetljećima provode takve projekte i pametniji od stručnjaka za financije – tako se barem čini kad se čitaju jedne te iste iskrivljene priče u FeniX-u.

 


Gost

#84 JURE

2016-02-26 11:23

Mišljenja smo da djelovanje Stipe Puđe nipošto ne udovoljava kriterijima profesionalnog novinarskog rada: svjesno iskrivljivanje činjenica, klevetanje pojedinih osoba, bez mogućnosti da se one izjasne o onom za što ih ovaj novinar proizvoljno optužuje, objavljivanje izvora bez provjere točnosti itd. Svojim neprofesionalnim djelovanjem Puđa osim toga nanosi veliku štetu hrvatskom iseljeništvu u Njemačkoj. Njegove klevete i neistinite informacije posljednih mjeseci, unijele su nemir među Hrvate u Njemačkoj, a u krugovima nekoliko ovdašnjih hrvatskih društava su dovele skoro do raskola te uništile povjerenje (kao na primjer u Berlinu sa Savezom hrvatskih društava Berlina).

Brojne pritužbe koje su posljednjih godina a pogotovo posljednjih mjeseci upućene Večernjem listu sa strane velikog broja Hrvata u Njemačkoj, svjedoče o tome da je mnoštvo Hrvata u Njemačkoj izrazito nezadovoljno Puđom, odnosno njegovim načinom rada. Još više nas je iznenadilo, kad smo doznali da je Puđa trenutačno upleten u više pravnih sporova s pojedincima I aktivnim društvima u Njemačkoj. Sigurni smo, da bi stvari u tom pogledu stajale još nepovoljnije po Puđu, kad ne bi kod većine “pogođenih” vladao strah da bi im se Stipe Puđa preko medija mogao osvetiti. Kako smo doznali, i prema svojim vlastitim kolegama novinarima Stipe Puđa njeguje “poseban odnos”. S mnogima od njih se nalazi u teškoj svađi; nekima je već prijetio primjenom sile.


Gost

#85 MILAN MIKAC

2016-02-26 11:24

Za vrijeme jedne skupštine Saveza nogometnih klubova u Njemačkoj 2008 god., Stipe Puđa je brutalno napao novinara Slobodne Dalmacije te ga pred očima brojnih svjedoka pretukao. Zbog tog kaznenog djela gospodin Puđa je, zašto imamo i dokaze, pravomoćno osuđen na plaćanje odštete. A u toj krovnoj udruzi, Puđino nasilništvo je dovelo do raskola, koje traje do danas.

Zanimljivo je, da se ovo sve dogođa u trenutku kada se HSKNj nalazi na vrhuncu svojeg uspjeha. Sustavno smo pomlađivali i profesionalizirali predsjedništvo zadnjih godina, proširili članstvo na više od 75 hrvatskih udruga iz cijele Njemačke. Sistematski radimo na što jačem hrvatskom lobiju, stvorili smo kvalificirani i vidljivi glas Hrvata kao pete po veličini migrantske skupine u Njemačkoj, koja je među najbolje integriranim. Uspiješno provodimo humanitarne i kulturne projekte, zauzimamo se za istinu o domovinskom ratu, organizirali smo uspiješno globalne akcije za naše generale, glasno zauzimajući se za interese iseljenika u domovini. Istovremeno smo vrlo priznati kod njemačkih političkih čelnika, sudjelujemo u svim gremijima njemačke Vlade, osobno sam član u savjetu kancelarke Merkel u Bundesbeirat-u, u Kanzleramt-u sam svaki drugi mjesec, djelujući u raznim radnim skupinama. Naši stavovi se uvažavaju u njemačkoj politici. Uspostavili smo kontakte u svim nama relevantnim ministarstvima i institucijama. Nedavno sam pozvan i u Savjet Vlade za Hrvate izvan RH. Neki promatrači tvrde, da je upravo taj naš veliki uspjeh razlog za ove trenutne neutemeljene kritike i napade na HSKNj.


Gost

#86 NIKOLA KARDUM

2016-02-26 11:25

Konkretiziraju se indicije da je posrijedi osveta obaviještajnih struktura zbog angažmana HSKNj-a za procesuiranje UDB-aških ubojstava i izručenja osumnjičenika Njemačkoj. Znamenita je i Puđina koalicija s dvoje drugih novinara, Sonjom Breljak i Emilom Ciprom, sa kojima mjesecima vješto doigrava loptice, pozivajući se jedni na druge, sa zajedničkih rekordnih 50-tak članaka o HSKNj-u u samo nekoliko mjeseci. Ovih dvoje novinara su mene osobno već u prošlosti napadali radi angažmana za žrtve UDBE, upozoravajući me da “svaka država ima svoje tajne”, da to za mene “može imati vrlo ozbiljne posljedice” ili poručujući: „Ja sam prije desetak dana bio sa Josipom Manolićem, ostavite te ljude na miru, oni su stari i bolesni!” Inače se Puđa „prodaje“ kao patriot, koji je blizu desno-konzervativnim krugovima, ali u tim krugovima mnogi sada počinju sumnjati u njega.

Tužni rezultat djelovanja Puđe je, da se frustriraju volonteri, koji su optuženi bezmislenim napadima, da se mladi razočarano povlače, dok istovremeno udruge vape za podmlatkom.

Želim ovom prilikom još jednom poručiti Stipi Puđi da je Hrvatima u Njemačkoj, s obzirom na asimilacijski pritisak, otuđivanje naše mladeži, poteškoća oko podmlatka u udrugama, sve manjeg broja učenika u hrvatskim školama itd., najprije potrebna konstruktivna suradnja svih aktera i duh zajedništva prožet kršćanskim načelima. U tom smislu pozivamo Stipu Puđu na profesionalno djelovanje.


Gost

#87 Pomoc Hrvata

2016-02-26 11:27

Obzirom na intenzivnost, okrutnost i zloćudnost napada očito se zaboravlja da se kod nas ne radi o profesionalnim političarima s velikim utjecajem i debelim plaćama, iza kojih stoje stranačke mašinerije, obrazovani u medijskom djelovanju i sigurnosti debelih mirovina. Mi smo jednostavni hrvatski domoljubi i volonteri, pošteni, koji pored svog posla, obitelji sa malom djecom, angažmanu u katoličkoj misiji i lokalnoj udruzi, žrtvujemo naše slobodno vrijeme za interese hrvatskih iseljenika.

Trebamo pomoć svih Vas Hrvata u Njemačkoj, da se ne narušava zajedništvo. A mi smo spremni pružiti ruku da nađemo mir – zaključuje se u priopćenju koje je potpisao Mijo Marić.


Gost

#88 AGENT REVELIN

2016-02-26 11:28

U priopćenju Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, predsjednik Mijo Marić razotkriva pozadinu medijskih napada u zadnjih nekoliko tjedana i mjeseci. Osobno sam bio u središtu mnogih takvih napada. Uglavnom nisam reagirao na njih, jer mislim da jedan Stipe Puđa nije vrijedan da se potroši ni sekunda vremena na njega i njegove medijske manipulacije koje se, naravno, pomoću raznih nadobudnih potrčkala nastavljaju u nedogled. U priopćenju Mije Marića lijepo je objašnjeno tko je taj Puđa i kakvim se metodama služi. Kada, dakle, takav nasilnik govori o moraliziranju, onda pametnome treba biti dosta. Mogao bih navesti na stotine primjera njegovih ciljanih i podmuklih podvala. Najbolji je primjer valjda podmetanje meni da sam titoista na osnovi članka u kojem jasno podržavam zahtjev HSKNJ za oduzimanjem njemačkog odličja Titu. To je za povaljati se od smijeha. Kada sam to objasnio na protekloj izbornoj sjednici HSKNJ u Hainburgu, ljudi nisu mogli vjerovati. Kasnije su se počeli ismijavati na račun Puđe i njegova Fenixa. Moram reći da sam ponosan na odrađene projekte u sklopu proteklog mandata u HSKNJ i drago mi je ako sam svojim djelovanjem pridonio njihovoj realizaciji barem u jednom malom dijelu.


Gost

#89 Slavni recepcioner

2016-02-26 11:29

Slavni recepcionar i nasilnik Puđa, koji se proslavio namlativši kolegu novinara i zato je osuđen, manipulirao je najprije svojim najbližim suradnicima koji su ga ostavili, pa je na brzinu našao suradnice koje čak piskaraju da on nema ama baš ništa sa Fenixom. Nedavno je u svoje podmukle i prljave igre upregnuo čak i jednog cijenjenog zastupnika iz Bundestaga. Na tako malom prostoru nisam vidio više smrada. Ne bih više trošio riječi nego neka pozdrave tatu Perkovića, to je ista škola. Predsjedniče Mariću, svaki normalan čovjek je uz poštenje i pravdu. Toliko laži i manipulacija je napisano zadnjih godina od iste hrvatske elementarne nepogode da to postaje fenomen. Svi oni koji ga podržavaju, neka se srame. Vama želim zahvaliti na svemu što sa svojom ekipom radite za Hrvatsku.

OTPADNIK

#90 STIDI SE OTPADU

2016-02-26 11:37

Tko se krije iza atentata na stan mladog domoljuba dijaspore Madena Kostića?

Gospodin Mijo Marić doslovce bez i jednog tračka dokaza, a sve opet u stilu udbaškog bla-bla manira oklevetan od strane Stipe Puđe, pravomoćno osuđenog nasilnika presudom suda u Frankfurtu u slučaju Dinka Rogošića poslovni br.:383C3006/09(43) – medijski prikazan kao lopov diljem hrvatske njemačke dijaspore, do kada?

Isto tako i Mladen Kostić još u proljeće 2015. aktivni i domoljubni član HSKNJ bio je zajedno sa Mijom Marićem veliki trn u oku dokazanog zločinca i Heilbronnskog krvnika i pukovnika UDBA-e, Joce YUratovića i sudruga mu Ranka Vilovića i oboje je trebalo hitno “likvidirati”, nije se smjelo to učiniti u stilu Heilbronnskog krvnika i potencijalnog ubojice braće Gervala i prijatelja im Zeka Kadrija, ubijenih 17. siječnja 1982. u Heilbronnu, već klevetom i pučem u Darmstadtu u proljeće 2015.. No to nije bilo dosta, izvršen je atentat na stan Mladena Kostića u Stuttgartu i nanešena je velika materijalna šteta jer je u isti bio nabacan i prepun fekalija kojima su se atentatori poslužili, a koji su do današnjeg dana ostali inkognito zahvaljujući vrsnom radu njemačke policije, dok su atentatori ostavili na tisuće tragova ali ova očito kao i onomad u slučaju Nikole Miličevića pod naputkom Heilbronnskog krvnika i “uglednog” poslanika Bundestaga i člana velike radničke partije SPD-a zažmirila ne na jedno, već na oba oka!
Čudan svijet postala je i ta moja Švabija, slično se dogodilo i sa onim hrvatskim junakom Ivanom koji spasio mnoštvo žena napadnutih od strane nadrkanih i testosteronom i spermom napunjenih testisa izbjeglica u onoj novogodišnjoj noći na željezničkoj stanici u Koelnu da bi ga drugi dan elegantno ali jako primitivno napao onaj umišljeni direktorski jebivjetar hotela Excelsior i danas se priča o svima, a najmanje o junaku Ivanu! Izmišljaju se opravdanja ovakva i onakva od kojekakvih sinekura, ali koje zacijelo nikada ne bi došle ni na pomisao riskirati svoj život za obranu nesretnih žena, neovisno o tome koliko su ove izazovno i jebozovno bile nakinđurene i obućene, nitko tko živi u mojoj Švabiji nema pravo tako reagirati kako je ta horda seksualnih divljaka reagirala, a još manje svi oni koji su Ivana na portalu okitili svojim primitivizmom ali zato dobro uvježbanim njemačkim jezikom i naočgled imenom islamskog pedigrea – ovdje su isto još jednom njemačka policija, ali i sve njene tajne službe totalno zakazale, jer iste je trebalo razotkriti, tko su upravo ti toliko veliki mrzitelji njemačkog junaka hrvatskih korjena, svaki je od njih doslovce je potencijalni sljedbenik ISIL-ovaca koji su u Parizu 13. studenog 2015. napravili pokolj nedužnih osoba i to bi svakom normalnom policajcu i inspektoru trebalo biti jasno kao bijeli dan najkasnije poslije njihovog nastupa pred hotelom Excelsior Koelnu!


Gost

#91

2016-02-26 11:39

Puedja je zlo koji vrijedeja, blati ljude
MARINKO

#92 VINAR

2016-02-26 11:40

Neka se srame on i njegov prijatelj vinar BUDIMIR


Gost

#93 gojko alic

2016-02-26 11:41

pRODAJE VINA nA racun jednog STIPE PUDJE. Sve su  uzeli u ruke


Gost

#94

2016-02-26 11:43

Zanimljiva hobotnica. Juratovic je u Berlinu u Policiju zaposlio svoju novinarku SONJU BRELJAK I JOS NEKE HRVATE kao i onu Pudjinu novinarku KARTARINU PEJIC IZ HEILBRONA


Gost

#95 NASILNIK PUDJA

2016-02-26 11:44

Sve se zna,.samo iseljenici stavljaju glavu u pijesak!


Gost

#96 DRMIC MUNCHEN

2016-02-26 11:46

On je mojoj zeni i meni ostao duzan vise tisuca eura. To je nershvatljivo. Nismo se htjeli sa njime tuziti 


Gost

#97

2016-02-26 11:48

I mene je Pudja optuzio da sam udbas i prevario

Gost

#98

2016-02-26 17:32

Hrvati probudite se- vidite lice osudjenika koji progoni Hrvate po EU


Gost

#99 PETAR PENAVA

2016-02-26 17:33

To je REVELIN agent Sase Perkovica


Gost

#100 petar penava

2016-02-26 17:36

Skriva se je kako nebi dobio Postu od mog odvjetnika a mene je Blatio koji sam svjedok protiv Josipa perkovica da me zaplasiti htio on proganja Hrvate postene