Peticija za reguliranje obveza koncesionara na pomorskom dobru

Quoted post

MrEventum

#56 Re:

2013-02-09 22:05

#47: -

Reply na snimak objavljen na youtube.com:

Zbog stajanja i vezivanja na bovu radi kupanja ili ručka nikad nisam imao problema, dapače, došli bi pitati hoćemo li noćiti ili idemo dalje i to je bilo to... Uvijek vrlo kulturno i ljubazno, kao što sam i ja pristupio i razgovarao s njima.

Način i ton razgovora onoga koji je u ovom snimku komunicirao s koncesionarom odaje dozu arogantnosti za koju nema potrebe jer uvijek isprovocira sukob ili nemilu situaciju.

Onima kojim se ne sviđa prihvatiti određena pravila neka odu u Italiju, Grčku...

Kako je ja shvaćam ova peticija ne osporava koncesionaru provođenje pravila sukladno koncesiji koju je dobio, nego ima za cilj ograničiti primjenu tih pravila samo i isključivo na područje pod koncesijom, kao i jasno definirati usluge, odnsono odgovornosti koncesionara na koncesijkom području.

Iskreno, ja ne želim da se netko sidri na području koncesije i pet metara dalje od bove na koju sam vezan... ni uz plaćanje, a niti besplatno. Hoću maksimum mira koliko mi to vez na bovu dopušta, te ne želim doći u situaciju kada pusti sidro upustiti se u traženje krivca za eventualno nastalu štetu udarom tog plovila u moje koje je na bovi.

Replies

more

#58 Re: Re:

2013-02-10 23:31:49

#56: MrEventum - Re:  

 Potpuno ste u pravu što se tič glavnog cilja peticije. Nadodao bi još samo to da se zakonski propiše da se na dobro vidljiv način označi područje koncesije.

S. M.

#59 Re: Re:

2013-02-11 00:55:33

#56: MrEventum - Re:

Na Kaprijah smo se želeli po jadranju ohladiti v morju precej stran od boj vsekakor tako daleč, da nikogar nismo ovirali. S čolnom je prišel "koncesionar" in na nas že od daleč pričel kričat in nas naganjat tako, da mu nismo uspeli niti pojasniti, da se želimo samo skopati in nadaljevati. Vsi smo bili šokirani in res je žalostno, da se taki izpadi kot vidim dogajajo vse preveč navtikom. O podobnih primerih so poročali tudi sosedje v marini., zato popolnoma podpiram to peticijo in sem jo tudi podpisal. Zadeve se morajo doreči in urediti, da se podobne neprijetnosti ne bodo več dogajale. Lep pozdrav S.M.

narog

#67 Re: Re:

2013-02-15 20:32:25

#56: MrEventum - Re:

"...Način i ton razgovora onoga koji je u ovom snimku komunicirao s koncesionarom odaje dozu arogantnosti za koju nema potrebe jer uvijek isprovocira sukob ili nemilu situaciju. Onima kojim se ne sviđa prihvatiti određena pravila neka odu u Italiju, Grčku..."

Znači treba biti super ljubazan prema koncesionaru pa te možda neće tjerati. Na ovom snimku je evidentno da, pomoću ovog propisa od 300 metara, koncesionar maltretira ljude na brodici i tjera ih na otvoreno more. Obala je poprilično daleko, ne čini se da su oni sidrili među bovama. Ovaj snimak je dosljedan prikaz rezultata takvog propisa, što znači; gumenjak i ajmo, reket :) A kome ne sviđa nek ide dalje, mi smo svoji na svome a vi ste ionako dotepenci :) Oćeš baciti sidro - može ali kod Jabuke :)